CIMG7999.jpg

Yhtenä päivänä halusin päästä ruoanlaitossa todella iisisti, joten laitoin ribsit/grilliluut uuniin kypsymään....lätisin puhelimessa reilut pari tuntia ja tekasin sitten kotimaisesta varhaiskaalista helpon lämpimän lisäkkeen paistinpannulla ja sekoittelin pikaisen salaatin. Huh, huh, kun olikin vaativa ateria...

CIMG7971.jpg

Kaalilisukkeen halusin pitää hyvin yksinkertaisena, ei juustoja eikä kauheasti mausteitakaan. Pieni annos tätä kypsyy nopsaan (noin 10 min), joten kaikki muu kannattaa tehdä valmiiksi.

Lämmin varhaiskaalilisäke

(kahdelle)

noin 450 g varhaiskaalia (puolikas isosta, vaan kun se hupenee niin paljon kypsyessään...)

1 pieni keltasipuli tai kevätsipuleita

voita

suolaa

mustapippuria myllystä

ripsaus sokeria

(1 pieni valkosipulin kynsi....ei välttämätön, vaan passaa kyllä hyvin)

loraus ruokakermaa

Hienonna valkokaali ja sipuli. Sulata rasva paistinpannulla ja laita sipuli kuullottumaan ja heti kohta kaali perään. Kääntele välillä ja anna kaalinkin kevyesti ruskistua. Lisää loraus ruokakermaa, suola, hyppysellinen sokeria, valkosipuli ja reilusti mustapippuria rouheena/myllystä ja anna lisukkeen kypsyä napakan kypsäksi....aikaa menee pienessä määrässä vain viitisen minuuttia. Tarkista maku. Kermaloraus sen mukainen ettei lisuke lillu kermassa, kerma vaan kosteuttaa ruoan.

CIMG7975.jpg

Jos tähän nyt ihan välttämättä haluaa laittaa jotain (maustettua) juustoa sekaan tai maustetuja ruokakermoja,  niin hyvin nekin passaavat tähän.

CIMG7976.jpg

Lihat ovat Pöntiön viljapossun grilliluita ja ihan valmiiksi maustettuina ostettuja. Nämä ovat meidän suosikkejamme. Eivät ole kovin voimakkaan makuisia (makua kyllä piisaa), eivätkä liian makeita, kuten monetkin valmismarinoidut ....ainakin muutamat barbecuemarinoidut ovat olleet kovinkin yltiömakeita. Ainut haitta näissä viljapossun grilliluissa on, jotta ne ovat melkein aina meitin kaupasta loppu. Nyt ostin useamman paketin varastoon, myös maustamattomia. Kokeiltavien listalla on muutama uusi marinadi, kunhan saan aikaiseksi.

CIMG7985.jpg

Pöntiön viljapossun grilliluut on kypsennetty niin simppelisti, että pellille leivinpaperi ja sen päälle lihat 130-150 asteiseen uuniin kypsymään....riippuen miten hoppu on. Pikaruokaa ei ole....ainakin 2 tuntia niiden pitää kypsyä ja mieluummin pidempään ja tuossa miedommassa lämmössä. Olen myös kokeillut kypsentää ribsit/grilliluut foliolla peitettynä ja ilman ja me kyllä taidetaan tykätä enemmän hieman kuivahkoksi kypsennetyistä, joten ilman foliota kypsentelen ainakin osan ajasta. Me syömme nämä siis ihan tuollain kypsennettynä, ei siis enää yhtään grillata. Olkoonkin ihan väärä tapa monen mielestä, vaan helppo ja isommankin määrän saa sutjakkaasti kypsennettyä. Ei meitin hermot kestä epäsuorassa lämmössä kokonaan grillissä tällaisia kypsentää.

CIMG7994.jpg

Aika hupaa oli kaalilisäke, oltas syöty varmaan enemmänkin, jos sitä vaan olis ollu.Pitää tehdä pian uudemmankin kerran jonkinlaisena versiona.

CIMG7967.jpg

Lisänä syötiin ihan normisaaattia.