Tässäpä hyvä ja nopeatekoinen ihan tavallinen piirakkaohje. Minä tein piirakan mustikkaversiona, mutta kaikki marjat ja vaikka pienet omppukuutiothan tähän kävisi. Ohjeen löysin jo aikaa sitten Kokeilevasta keittiöstä, mutta vasta nyt sain aikaiseksi tehdä tätä ekaa kertaa. Eikä jää viimeiseksi kerraksi.....

Tämä piirakkapellillinen matkasi kyläpaikkaan viemisinä... pitää pian tehdä itsellekin, nyt kun taas mustikoita on pakastimessa ( suurkiitos siskoni)

Tässäpä piirakkaohje, kuten minä sen tein....

Mustikkapiirakka

(50 cm leveän uunin pellillinen)
 
4 munaa
3dl sokeria
½ dl maitoa
1½ dl juoksevaa margariinia
4 ½dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4-5 dl kokonaisia mustikoita 
 
pinnalle sokeria n. ½ dl ( ennen tai jälkeen paistamisen)
 
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja margariinin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele mustikat päälle. ( ripottele sokeria pinnalle) Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä. Varo ettet paista piirakkaa liian kuivaksi. Jäähdytä ( jos maltat) ja leikkaa paloiksi.
 
 
Minusta tämä oli maultaan parhaimpia tällaisia tavallisia piirakkapohjia mitä olen maistellut....ja niitähän on maisteltu aika monia

 Lisäys 12.5.2010

Tänään kokeiltiin ohje 60 cm leveän uunin pellille ja tehtiin puolitoista kertainen ohje ja se oli oikein passeli isommalle pellille. Muista laittaa kaksinkertainen paperi pellille, ettei piirakka tummu pohjasta liikaa.