Sitrusvaahto on Valion ohjeella tehty. Kyseinen ohje on julkaistu ainakin kirjassa Jälkiruokien helmiä ruokavuoden ja kartanokeittiöiden tapaan.

Sitrusvaahto
 
3 dl appelsiinitäysmehua
¼ dl sitruunamehua
1½ rkl perunajauhoja
4 dl maitorahkaa
5 dl vaahtoutuvaa kermaa (laitoin vispiä)
1½ dl sokeria ( voisiko hieman vähentää?)
1 rkl vanilliinisokeria
300 g säilykemandariinilohkoja valutettuna
 
Yhdistä mehu ja perunajauho kattilassa. Kuumenna sekoittaen kunnes kiisseli kiehahtaa. Jäähdytä. Sekoita kiisseli kylmänä rahkan joukkoon. Mausta seos sokereilla. Vaahdota kerma ja yhdistä se rahkaseokseen mandariinilohkojen kanssa. sekoita niin että mandariinilohkot hieman rikkoontuvat. Laita herkku tarjolle ja koristele esim. muutamalla mandariinilohkolla.
 
Huom! Tällä ohjeella tehtynä tulee valmista jälkiruokaa aika iso annos eli n. 2 litraa.

Tämä on herkkua!