Helppo ja nopeatekoinen arkikeitto jauhelihasta, makaronista ja kasviksista. Lisämakua keittoon tuo maustekurkku ja paprika.
Kuvan keitto valmistui alla olevalla ohjeella.
Jauheliha-makaroni-kasviskeitto
(valmista sakeaa keittoa tulee reilu 1½ litraa)
1 litra vettä (aluksi, tarvittaessa lisää)
1 lihaliemifondi/-kuutio
soijakastiketta (noin ½ rkl)
paprikajauhetta (vajaa 1 tl)
mustapippuria myllystä oman maun mukaan
kuivattua/tuoretta oreganoa oman maun mukaan
tomaattipyrettä (noin ½ dl)
2 dl sarvimakaronia (minulla tummia)
250 g pss sekavihanneksia (pakaste)
250-300 g naudan jauhelihaa (minulla 10%)
1 iso keltasipuli hienonnettuna
valkosipulia (laitoin 2 oikein pulleaa kynttä raastettuna)
½ isosta punaisesta paprikasta suikaleina
1 iso maustekurkku pieninä suikaleina
suolaa ? (maistele tarvitseeko ollenkaan makuusi)
sipulin vihreitä varsia hienonnettuna tai ruohosipulia
tuoretta persiljaa
Valmistaminen:
Laita vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. lisää kaikki mausteet.
Lisää makaronit ja keitä 5 min. Lisää sitten pakastekasvikset jäisinä ja jatka kypsentämistä.
Kun keitto kypsyy, ruskista sinä aikana jauheliha + sipulit ja lisää kattilaan muiden ainesten sekaan. Lisää tarvittaessa vettä nesteeksi.
Lisää paprika- ja maustekurkkusuikaleet, kun muut ainekset alkavat olla jo lähes kypsiä.
Tarkista keiton maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Viimeistele keitto hienonnetuilla sipulinvarsilla ja persiljalla. (Minä ripottelin vielä lautasilla keiton päälle maustekurkkusuikaleita lisää.)
Keitto valmiina ilman persiljaa.
Olevinaan keitto tuntui kevyemmältä, kun ei siinä ollut perunaa ollenkaan.
Kommentit