original_c8730846-e6dc-4f8a-b93a-d390030

Helppo ja nopeatekoinen arkikeitto jauhelihasta, makaronista ja kasviksista. Lisämakua keittoon tuo maustekurkku ja paprika.

Kuvan keitto valmistui alla olevalla ohjeella.

Jauheliha-makaroni-kasviskeitto

(valmista sakeaa keittoa tulee reilu 1½ litraa)

1 litra vettä (aluksi, tarvittaessa lisää)

1 lihaliemifondi/-kuutio

soijakastiketta (noin ½ rkl)

paprikajauhetta (vajaa 1 tl)

mustapippuria myllystä oman maun mukaan

kuivattua/tuoretta oreganoa oman maun mukaan

tomaattipyrettä (noin ½ dl)

2 dl sarvimakaronia (minulla tummia)

250 g pss sekavihanneksia (pakaste)

250-300 g naudan jauhelihaa (minulla 10%)

1 iso keltasipuli hienonnettuna

valkosipulia (laitoin 2 oikein pulleaa kynttä raastettuna)

½ isosta punaisesta paprikasta suikaleina

1 iso maustekurkku pieninä suikaleina

suolaa ? (maistele tarvitseeko ollenkaan makuusi)

sipulin vihreitä varsia hienonnettuna tai ruohosipulia

tuoretta persiljaa

Valmistaminen:

Laita vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. lisää kaikki mausteet.

Lisää makaronit ja keitä 5 min. Lisää sitten pakastekasvikset jäisinä ja jatka kypsentämistä.

Kun keitto kypsyy, ruskista sinä aikana jauheliha + sipulit ja lisää kattilaan muiden ainesten sekaan. Lisää tarvittaessa vettä nesteeksi.

Lisää paprika- ja maustekurkkusuikaleet, kun muut ainekset alkavat olla jo lähes kypsiä. 

Tarkista keiton maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Viimeistele keitto hienonnetuilla sipulinvarsilla ja persiljalla. (Minä ripottelin vielä lautasilla keiton päälle maustekurkkusuikaleita lisää.)

original_58ae98df-8e93-424c-a77e-a3b9815

Keitto valmiina ilman persiljaa.

original_3800e6c1-7bd2-42d5-acb9-69c7578

Olevinaan keitto tuntui kevyemmältä, kun ei siinä ollut perunaa ollenkaan.