Ihan liian harvoin tulee tehtyä näitä ihania perunoita....
Raakana paistetut perunat ovat kertakaikkiaan hyviä.... vaikka ihan sellaisenaankin.
Raakana paistettuihin perunoihin tarvitaan siis kuorittuja perunoita. Kannattaa varata ihan reilusti...näitä tulee syötyä enemmän mitä monia muita perunoita. Minä varasin 2 oikein isoa perunaa/syöjä ja muutamia vielä ylimääräisiä...ja kaik meni. Perunoista kannattaa leikata ohuita viipaleita, kypsyvät nopeammin. Perunaviipaleet huuhdellaan ja kuivataan/valutetaan hyvin. Pannulle laitetaan rasvaa( laitoin öljyä + voita) ja sinne sitten vaan perunat ruskistumaan/kypsymään. Silloin tällöin sekoitellaan, jotta ruskistuvat ja kypsyvät tasaisesti. Kypsymisen loppupuolella perunat maustetaan esim. suolalla, mustapippurilla ja valkosipulilla ( paprikajauhekin käy) Minä laitoin paistokasarille aina välillä kannenkin päälle. Perunat kypsyivät yllättävän nopeasti (noin 15 min)... perunalajikkeesta mulla ei ole harmainta aavistusta. Sittten vaan heti syömään...
Kommentit