Taas kerran tein samasta hiivataikinasta sekä peltipitsaa, että sämpylöitä.
Tällä kertaa taikina syntyi alla olevilla aineksilla.
Hiivataikina sämpylöihin ja pitsaan
1 litra lämmintä vettä ja maitoa (laitoin täysmaitoa 3 dl ja loput vettä)
1 rkl suolaa
50 g tuoretta hiivaa
vähän vajaa 1 dl rypsiöljyä
noin 3 dl kaurahiutalieta
noin 5 dl sämpyläjauhoseosta
+ vehnäjauhoja -> kunnes pehmeä taikina
Valmiin taikinan lepuutus 10 minuuttia ja sitten tekemään.
Erotin ensin 2 pellilliselle pitsapohjaksi noin 1/3 taikinasta eli pikkasen yli 1½ dl nestettä/pelti. Ja lopusta taikinasta tein isoja sämpylöitä.
Pohjan kaulitsin pellin kokoiseksi ja laitoin leivinpaperin päälle kohoamaan. Kohonneesta pohjasta taputtelin ilmat pois, sillä halusin ohuen pohjan. Pitsakastikkeen (= mutti tomaattimurskaa + tomaattipyrettä + mausteita, ei kuumennusta) ja juustoraasteen lisäksi laitoin tähän pitsaan broilerin filesuikaleita (pannulla paistettu ja reilusti maustettu), punaista paprikaa, ananasta ja sinihomejuustoa. Paisto alimmalla tasolla 250 asteisessa uunissa kunnes kypsää.
Juustoa on alla ja päällä. sitä ei voi koskaan olla liikaa. Juustoraaste oli pitsajuustosekoitusta
Toiselle pellilliselle peltipitsaa laitoin pitsakastikkeen ja tavallisen juustoraasteen lisäksi nyhtöpossua (minulla pakastettua), pikkutomaatteja viipaleina, ananasta ja puolikkaalle pellille vielä sinihomejuuston loput.
Sämpylät taas tällaisia ei kieritettyjä versioita. Pellillä hyvin kohonneet sämpylät paistoin reilu 225 asteisessa uunissa.
Nämäkin sämpylät ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.
Kommentit