IMG_20210731_144847.jpg

Kun siskon porukat ovat meillä kyläilemässä, niin silloin meillä yleensä syödään joko broileria, possua tai naudanpihvejä, vaan nyt päätettiin savustaa kirjolohta/lohta yhdelle aterialle.

Aterian lisäkkeeksi tein kasvishöystöä (koska kesäkurpitsoja vaan piisaa), omalta pihalta laatikoissa kasvaneita perunoita, kermaviilikastiketta ja salaattia.

IMG_20210731_144412.jpg

Kasvishöystössä on 

Vihreää kesäkurpitsaa 1 aika iso suikaleina, sipulia isoja 3 kpl lohkoina, valkosipulia 3 kynttä, eri värisiä minipaprikoita 4 kpl isoina suikaleina, öljyä, suolaa, basilikaa, mustapippuria, hunajaa ja persiljaa. 

Laitoin isolle paistinpannulle tilkan öljyä ja siinä freesasin ensin sipuleita pari min ja lisäsin kaikki muut anekset sekaan. Kypsentelin välillä varoivaisesti sekoitellen kunnes ainekset napakan kypsiä. Tarkistin maun. 

IMG_20210731_144423.jpg

Miehet savustivat reilun kg painoisen kalafileen tähän tapaan. Ei ruvettu enää kalaa kääntämään, kun nahka oli otettu pois, joten saatte vaan uskoa, että pinnalla oli hyvä väri tuossa isommassakin palassa. Kyllä oli hyvää kalaa. Kaikki syötiin kerralla. Suolasin kalan kuivasuolauksella tekeytymään jo edellisenä iltana.

IMG_20210731_115902.jpg

Kylmä kermaviilikastike: 1 prk kermaviiliä ja maun mukaan jotain hapanta (meillä nyt sitruunan mehua, mutta viinierikat käyvät myös), suolaa, sokeria, tuoretta tilliä, sipulin vihreitä varsia, sitruunapippuria. Kaikki vaan sekaisian, maistelu ja kastike kylmään tekeytymään edes ½ tunniksi.

IMG_20210731_130736.jpg

Salaatin ohje löytyy täältä.

IMG_20210731_144827.jpg

Valkoisen juoman kanssa oli oikein mieluinen ateria meille kaikille.