CIMG0290.jpg

Litran pullataikinasta tuli kaikki alla olevat.

Pullat ovat kooltaan aika pieniä, niin kappalemääräisesti tuli aika paljon, paitsi tuo eka oikein iso pullapiiras on aika köllykkä.

CIMG0269.jpg

Tämän piirakan pohjana on kohonnut pullataikinalevy. Painelin hieman ilmoja ulos, näin sain pohjan ohuemmaksi ja selkeä reuna jäi korkeammaksi. Täytteessä on 1 prk rahkaa + 1 muna + sokeria + tilkka sitruunamehua

Pullataikinareunan voitelin, sitten kaadoin täytteen ja levitin sen joka kohtaan. Pinnalle laitoin omenaviipaleita mitkä pyöräytin kaneli-sokeriseoksessa.

Piirakka paistui 200 asteisessa uunissa vähän vajaan 20 min. Paistumista kannattaa seurailla. Tämä paistui yllättävän nopeasti, koska on ohutpohjainen.

CIMG0279.jpg

Hyvin pysyi täyte kuosissaan ihan näin isolla pellilläkin paistaen.

CIMG0296-001.jpg

Hyvää oli, ei ollenkaan liian makeaa. Kanelifani kun olen, kanelia laitoin reilusti ja se maistuikin valmiissa piirakassa hyvin.

CIMG0267.jpg

Voisilmävaniljapullien tekotapoja on varmaan yhtä monta, mitä tekijää. Aika moni on kehunut tätä tapaa, annoin taas kerran sille mahdollisuuden. vaan en minä edelleenkään lämpene tälle tavalle. Ideana tässä on kovetettu voipötkylä mihin laitetaan sokerit ja vehnäjauhoja ripsaus. vehnäjauhon pitäisi edesauttaa täytteen pysymistä pullassa.

CIMG0266.jpg

Voisilmäpulliin tein voista etukäteen tällaisen pötkylän.  Eli pehmitetyn voin sekaan laitoin sokeria, vaniljasokeria, ripsauksen vehnäjauhoja -> kaikki hyvin sekaisin ja muovin avulla muotoilin pötkylän, minkä laitoin jähmettymään hetkiseksi pakastimeen, kun jääkaapissa en sitä ehtinyt pitämään. Sitten vaan pötkylä viipaleiksi ja jokaisen voidellun pullan keskelle painetaan viipale. Paistetaan pullat 200-225 asteisessa uunissa kypsiksi.

CIMG0272.jpg

Tämän kuvan yläosassa on pötkylä- voisilmäpullia. Ainakin sokeria olis saanu ulkonäöllisesti laittaa lisää pulliin. Kokeilin ja sitten palasin entiseen tapaani tehdä voisilmavaniljapullat. Eli jokaiseen kohonneeseen pullaan painan syvennyksen sprmlella, munaseoksella voitelu, kovaa voita pieni kuutio jokaiseen, rasvan pääälle sokeria/vaniljasokeria ja joskus laitan  raesokeria.

CIMG0273.jpg

Osasta taikinaa tein pieniä korvapuusteja. Näihin puusteihin olen leikannut kolmion mallisen palan täytetystä rullasta ja painamisen tein kaulimen keskiosalla tähän tapaan. Jos ei tykkää leikata vanhaan tapaan kolmion mallista taikinaosaa, voi leikata suoran palan ja painaa siitä puustin.