Sain ystävältäni Kodin kuvalehden (numero 3) ja sieltä huomasin tämän jauhelihamuffineiden ohjeen... näyttivät kuvassa niin herkullisilta että ajattelin kokeilla...

1271574.jpg

Jauhelihamuffineiden alkuperäinen ohje on Kaarina Roinisen ja niitä on leivottu Hei me leivotaan-ohjelmassa. Ohje löytyy netistä täältä, mutta kopioin sen kuitenkin myös tänne.

Jauhelihamuffinit

Taikina
2 kananmunaa
1 dl Valio sulatettua leivonta Oivariinia tai Raisio pullomargariinia
1 dl Valio maitoa
1 rkl Dansukker leipäsiirappia
1 dl ruisleseitä
3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
3 tl Dr. Oetker leivinjauhetta
½ tl suolaa

Päälle
300 g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
1 porkkana raastettuna ( n. 2 dl raastetta )
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl tomaattiketsuppia
n. ½ tl mustapippuria
2 tl pizzamaustetta
n. ½ tl suolaa
½-1 dl hienonnettua persiljaa tai basilikaa

Pinnalle
kirsikkatomaattia puolikkaina
1-2 dl juustoraastetta

  1. Valmista ensin jauhelihaseos. Ruskista jauheliha kevyesti. Lisää joukkoon sipulisilppu sekä porkkanaraaste ja sekoittele kasviksia muutama minuutti jauhelihan kanssa miedolla lämmöllä.
  2. Lisää tuorejuusto ja sekoittele tasaiseksi. Mausta seos ketsupilla, mustapippurilla, pizzamausteella ja suolalla. Anna jäähtyä.
  3. Valmista taikina. Vatkaa kevyesti munien joukoon sulatettu rasva, maito ja siirappi.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  6. Kun käytät silikonista valmistettua muffinimuottivuokaa ei syvennyksiä tarvitse voidella lainkaan. Jos käytät muffinipeltiä voitele se tai levitä paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin.
  7. Annostele taikinaa noin ruokalusikallinen muffinivuoan pohjalle.
  8. Sekoita jauhelihaseokseen hienonnettu persilja tai basilika. Annostele noin ruokalusikallinen jauhelihaseosta taikinan päälle vuokiin.
  9. Paina keskelle halkaistu kirsikkatomaatti ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  10. Paista muffineja uunin keskiritilätasolla 16-20 minuuttia.
  11. Muffinit sopivat pakastettaviksi.

Ohjeesta tulee noin 18 muffiinia.

Itse noudatin tätä ohjetta yllättävänkin tarkkaan, ruisleseiden tilalle laitoin kauraleseitä... ja paistoin hieman miedommassa uunissa vähän kauemmin kuin ohje käskee.

Huom. ohjeessa mainostetaan tiettyjävalmistajien tuotteita mutta tietenkin näihin voidaan käyttää vastaavia minkä tahansa valmistajan tuotteita.

1271565.jpg

Tässä on yksinkertaisella ohjeella tehdyt jauhelihamuffinit...minulla ei ollut kirsikkatomaatteja, joten laitoin jokaiseen ihan tavallisen tomaattilohkon...

1271568.jpg

Jauhelihamuffinit paistuneena. Minä paistoin hieman miedommassa uunissa kuin ohje käskee.. eli hieman alle 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia... paperivuoissa olevat syötiin heti koska tietenkään niissä ei muoto pysynyt... muffinipellistä irtoamista hieman epäilin... turhaan... hyvin ne irtosivat, kunhan jäähtyivät ensin vähän.... ( olin voidellut pellin hyvin ja laitoin vielä lisäksi pohjille hieman korppujauhoja)

1271572.jpg

Hyviä olivat, teen toistekkin...