CIMG1384-002.jpg

Pitkästä aikaa tein viime viikolla muna-maidollista perunalaatikkoa. Ihan tavis laatikkoa jauhelihaversiona. Vaihteeksi lihaliemellisten ja kiusaustyyppisten kermallisten jälkeen maistui ihan hyvälle. Laatikon voi tehdä myös pakasteperunoista, vaan tällä kertaa aamukäsijumppana kuorin ja viipaloin perunat ihan ite.

Alkuperäinen ohje on täältä.

Minä lisäsin vähän makuja tekovaiheessa ja jätin juustoraasteen kokonaan pois. Alla ohje miten meidän laatikkomme valmistui.

Peruna-jauhelihalaatikko

Ainekset

1 kg perunoita (paino kuorimaton, kuorittuna noin 800 g)

400 g naudan jauhelihaa

2 isoa keltasipulia

1 tl suolaa

vähän vajaa 1 tl rouhittua mustapippuria

1 tl paprikajauhetta

1 tl aromat-seosta

1 oikein pullea valkosipulin kynsi raastettuna

2 tl sipulijauhetta

Munamaito

½ l täysmaitoa

3 isoa kananmunaa

½ tl suolaa

Lisäksi

100 g juustoraastetta (en laittanut ollenkaan)

Valmistusohje

Pese ja kuori perunat.

Leikkaa perunoista noin 2 mm:n paksuisia viipaleita tai käytä pakasteperunaviipaleita.

Hienonna sipulit.

Ruskista jauheliha oikein kuumalla pannulla ja lisää sitten sekaan sipulisilppu kuullottumaan. Mausta seos.

Sekoita maidon joukkoon kananmunat.  Mausta suolalla.

Laita uunivuokaan vuorotellen perunoita ja jauhelihaa.

Kaada päälle munamaito

( ja jos laitat juustoraastetta ripottele se vuokaan.)

Paista laatikko tavallisessa uunissa tasalämmöllä 175-200 asteessa 60-70 min. perunalajikkeesta, perunaviipaleiden paksuudesta ja uunin lämpötilasta riippuen.Tarkista perunoiden kypsyys vuoan keskiosasta.

CIMG1381.jpg

Vähän piti heti maistella millaista tuli. Syötiin punajuurisalaatin kanssa. Tykättiin, vaikkei ollutkaan ollenkaan juustoa eikä pekonia seassa/laatikon pinnalla.