Pannukakku
(pellillinen, pellin koko 34x37 cm)
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 isoa munaa
1 tl suolaa (meille tämä suolamäärä ei ole liikaa, mutta jos tykkäät kovin vähäsuolaisesta, laita vähemmän. Myös käytetty suola vaikuttaa makuun. Minä käytän hienonnettua merisuolaa)
½ dl sokeria (ei välttämätön, jos lisukkeena jotain makeaa)
50 g sulatettua voita
Valmistaminen
Vatkaa (esim pallovatkaimella) maitoon munat, jauhot ja muut ainekset. Kaada raaka taikina pellille leivinpaperin pälle. Paista pannari 200-225 asteisessa uunissa keskitasossa 20-30 min. Anna jäähtyä hetkinen ja leikkaa halutun kokoiseiksi paloiksi. Tarjoa lisukkeena hilloa, marjoja, maustettja rahkaseoksia, kermavaahtoa, jäätelöä....tai nauti ihan sellaisenaan, kuten meillä useinmiten.
Kuplia täynnä oli pannari uunista otettua, vaan kyllä ne ehtivät laskeutua kuvauksen aikana... ei tartte leivinjauhetta, kun on nesteen ja jauhojen suhde ok ja riittävästi kananmunaa taikinassa.
Samaisella perusohjeella toisella kertaa tehtyä pannaria. Tähän taikinaan käytin osittain nesteeksi pari päivää vanhaa kermaa. Oli oikein täyteläisen makuista pannaria.
Kommentit