Maailman parhaaksikin pannukakuksi suuremmalla sokerimäärällä (alkuperäisessä 1½ dl sokeria...hui) tituleerattu pannukakku.....tiedä nyt sitten ihan maailman parasta, vaan hyvää joka tapauksessa.
Pannukakku
(pellillinen)
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 isoa munaa
1 tl suolaa
½ dl sokeria
(2 tl vanilliinisokeria....ei välttämätön)
50 g sulatettua rasvaa
Vatkaa (esim pallovatkaimella) maitoon munat, jauhot ja muut ainekset. Kaada raaka taikina pellille leivinpaperin pälle. Paista pannari 200-225 asteisessa uunissa keskitasossa 20-30 min. Anna jäähtyä hetkinen ja leikkaa halutun kokoiseiksi paloiksi. Tarjoa lisukkeena hilloa, marjoja, maustettja rahkaseoksia, kermavaahtoa, jäätelöä....tai nauti ihan sellaisenaan, kuten meillä useinmiten.
Kuplia täynnä oli pannari uunista otettua, vaan kyllä ne ehtivät laskeutua kuvauksen aikana... ei tartte leivinjauhetta, kun on nesteen ja jauhojen suhde ok ja riittävästi kananmunaa taikinassa.
Samaisella perusohjeella toisella kertaa tehtyä pannaria. Tähän taikinaan käytin osittain nesteeksi pari päivää vanhaa kermaa. Oli oikein täyteläisen makuista pannaria.
Kommentit