CIMG1106-normal.jpg

 

Pannukakku

(pellillinen, pellin koko 34x37 cm)

8 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

3 isoa munaa

1 tl suolaa (meille tämä suolamäärä ei ole liikaa, mutta jos tykkäät kovin vähäsuolaisesta, laita vähemmän. Myös käytetty suola vaikuttaa makuun. Minä käytän hienonnettua merisuolaa)

½ dl sokeria (ei välttämätön, jos lisukkeena jotain makeaa)

50 g sulatettua voita

Valmistaminen

Vatkaa (esim pallovatkaimella) maitoon munat, jauhot ja muut ainekset. Kaada raaka taikina pellille leivinpaperin pälle. Paista pannari 200-225 asteisessa uunissa keskitasossa 20-30 min. Anna jäähtyä hetkinen ja leikkaa halutun kokoiseiksi paloiksi. Tarjoa lisukkeena hilloa, marjoja, maustettja rahkaseoksia, kermavaahtoa, jäätelöä....tai nauti ihan sellaisenaan, kuten meillä useinmiten.

 

CIMG1094-normal.jpg

Kuplia täynnä oli pannari uunista otettua, vaan kyllä ne ehtivät laskeutua kuvauksen aikana... ei tartte leivinjauhetta, kun on nesteen ja jauhojen suhde ok ja riittävästi kananmunaa taikinassa.

 

CIMG0423-normal.jpg

Samaisella perusohjeella toisella kertaa tehtyä pannaria. Tähän taikinaan käytin osittain nesteeksi pari päivää vanhaa kermaa. Oli oikein täyteläisen makuista pannaria.