CIMG9725-001-normal.jpg

... ja tästä tulikin parasta burgundinpataa mitä olen koskaan tehnyt (olen kyllä tehnyt tätä aikaisemminkin)

Tällä kertaa osaset lonksahtivat kohilleen, niin maut kun uunissa kypsentäminenkin ja lopputuloksena oli oikein maukas pataruoka. Ohjenuoraksi otin taas kerran Vilijaanan blogista ohjeen. Muunsin sitä vaan passeliksi käytössäni olleelle lihamäärälle.

Burgundinpata

400 g pkt naudan palapaistilihoja

voita/öljyä paistamiseen

½ pkt = n.85 g pekonia suikaloituna

suolaa

mustapippuria rouheena

½ tl kuivattua timjamia (voi laittaa enmmänkin, jos timjamin mausta tykkää)

1 iso valkosipulinkynsi

n.2 dl punaviiniä

n. 2 dl vettä

2 rkl tomaattipyrettä

2 porkkanaa

1 iso keltasipuli lohkoina (kun ei meillä koskaan ole pikkusipuleita, kuten oikeasti pitäs ollla)

1 pieni prk kokonaisia herkkusieniä valutettuna

2 rkl vehnäjauhoja

Ruskista lihakuutiot kahdessa erässä oikein kuumalla paistinpannulla ja siirrä ne syrjään odottamaan. Ruskista suikaloitu pekoni ja siirrä sekin syrjään odottamaan. Freesaa pannulla sipulit, laita myös tomaattipyre ja viipaloitu valkosipuli lämpenemään pannulle. Lisää lihat, pekonit, porkkanat ja sienet ja ripottele jauhot ja mausteet niiden päälle. Sekoita kunnolla ja lisää vesi ja viini pannulle ja sekoittele kunnes seos kiehuu. Tarkista liemen maku. Kaada seos uunivuokaan, peitä se foliolla/kannella ja kypsennä n. 175 asteisessa uunissa vähintään 2 tuntia.... sekoittele muutaman kerran kypsentämisen välillä ja tarkista pitääkö nestettä lisätä..... jos ei olisi ollut jo hoppu syömään, olisin antanut lihan hautua vieläkin hetkisen. Tarkista kypsän ruoan maku.

Tällä kertaa kypsensin padan uunissa....totta kait padan voisi kypsentää myös padassa/kattilassa liedellä hauduttaen. Tällöin suurustaminen kannattaa tehdä vasta kun liha on jo kypsää, niin pääsee vähemmällä sekoittelulla, eikä ruoka pala/tartu pohjaan.

Ohjeella tehden pitäs tästä varmaankin piisata kolmelle syöjälle, vaan kun minun kanssasyöjäni santsasi, niin astia oli ruokailun jälkeen ihan tyhjä...

 

CIMG9717-normal.jpg

Se minun uusi patani on vieläkin kaupassa, joten piti vielä tämä pataruoka kypsentää uunivuoassa...