Makeita jälkiruokaherkkuja ei olla aikoihin tehty, mutta silloin kun makeaa jälkiruokahammasta kollottaa, teen yleensä marjarahkaa. Tällä kertaa tein sitruunarahkapohjaista mansikkarahkaa.
Sitruunainen mansikkarahka
(4 inhimillisen kokoista annosta)
2 dl vatkautuvaa kermaa (minulla vispiä)
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna
reilusti mansikoita (minulla oli noin 6 dl paloiteltuja, sulatettuja ja hieman valutettuja pakastemansikoita)
Valmistaminen
Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen kaikki muut ainekset, Jätä muutama mansikka sivuun koristelua varten. Minä lisäsin manskat rahkaseokseen paloiteltuna, en soseuttanut. Tarkista makeus. Me ei kaivattu yhtään lisämakeutta, kun nuo maustetut rahkat ovat niin järkyn makeita. Annostele ja koristele esim mansikoilla.
Helppoa herkkua.
Kommentit