IMG_20210524_124345.jpg

Nykyisin friteeratut mustekalarenkaat ovat minulle harvinaista herkkua, vaikka näistä edelleenkin tykkään ihan hurjan paljon.

Tänään olin varustanut kanssasyöjälle muuta ruokaa ajatuksella, että syön ite vaan salaattia. Kunnes muistin mustekalarenkaita olevan pakastimessa. Kanssasyöjä näitä ei syö, joten ihan ite sain näillä herkutella.

Eli nämä ovat siis ihan pakastetuote, vain friteerataan itse. Alusta lähtien en ole koskaan näitä itse tehnyt., enkä tule tekemäänkään, koska nämä pakasteet ovat ihan käypiä.

IMG_20210524_123204.jpg

Pieneen kattilaan laitoin rypsiöljyä kuumenemaan noin 170 asteiseksi ja sinne vaan jäisiä mustekalarenkaita muutamia kerrallaan paistumaan. Räiskyminen alkaa heti, joten kansi vähäksi aikaa päälle, ettei polta itseänsä. Räiskymisen laannuttua, kansi pois ja varovainen sekoittelu haarukalla/reikäkauhalla yms. Paistetaan  nätin kullanruskeiksi. Otetaan valumaan paperin päälle ja ovat tietenkin heti rapeina ja kuumina parhaimmillaan. Kyllä heti ekasta erästä piti yks maistella ihan sinällään ja juu, edelleen oli hyvää., Aikoinaan Kreikassa paljon kesäisin reissatessani, piti aina ekana iltana mennä syömään friteerattuja mustekalarenkaita.

IMG_20210524_124145.jpg

Minä sekoittelin itselleni kastikkeen kuvassa olevista poppamiehen kastikkeista. Ihanan voimakasta oli. En viitsinyt choronkastiketta ruveta tekemään, mitä monasti näiden kanssa tarjotaan.

IMG_20210524_124244.jpg

Muutaman sitruunalohkon mehu vielä antamaan lisäkirpakkuutta renkaille, niin herkkuhetki oli minulle taattu. Salaatti jäikin sitten kokonaan syömättä.