CIMG2098.jpg

Pakastimessa odotti rasiallinen sakeaa maukasta oikein lihaisaa jauhelihakastiketta pääsyä käyttöön  ja kun näin kaupassa käydessä tuollaisia isoja tuorepastalevyjä, oli yhden päivän ruokapäätös tehty. Ja helpolla ruoka syntyikin.

CIMG2083.jpg

Maustoin jauhelihakastiketta (700 g) vielä hieman lisää yrteillä ja tomaattimurskalla. Keitin 5 dl maitoa löysän valkoisen peruskastikkeen rasvasaostuksella mihin laitoin lopussa ihan reilulla kädellä juustoa. Mausteena valkokastikkeessa on vain suolaa ja jauhettua valkopippuria. Sitten vaan ainekset kerroksittain lasagnelevyjen kanssa uunivuokaan. Alle vähän kostukkeeksi jompaa kumpaa kastiketta ja päällimmäiseksi valkokastiketta ja vähän juustoraastetta. Kypsymään uuniin 175-200 asteeseen 30-40 min. Vähän aikaa kannattaa antaa vuoan tekeytyä ennen kuin aletaan syömään... loput kastikeet imeytyvät levyihin. Minä tein lasagnen tarkoituksella aika laajaan vuokaan, joten se ei ollut kovin palsua...kypsyi nopeammin.

Vieläkin helpommalla aioin tehdä lasagnen eli valkoisen juustokastikeken tilalle ruokakermaa ja juustoraastetta, vaan kerrankin sattui olemaan jääkaapin ruokakermahylly tyhjänä, toiste sitten...

CIMG2087.jpg

...ja ulos uunista tuli tämän näköisenä. Tästä määrästä tulee neljälle reilut annokset ja pikkuruokaisemmille määrä riittää useammalle.

CIMG2080.jpg

Tämän näköistä pakkausta kannattaa Lidlistä etsiä, jos haluaa käyttää näitä tuorepastalevyjä. Minun vuoallinen valmistui siis vain yhdestä pakkauksesta pastalevyjä + 700 g jauhelihakastiketta ja 5 dl maitoa keitetystä juustokastikkeesta. Meillä tykästyttiin noihin lasagnelevyihin ja niitä tuleekin taatusti ostettua uudemmankin kerran.