Pitkään aikaan ei ole tullut tehtyä mitään tällaista tavallista laatikkoruokaa.... oikein sopivaa ulkolupäivän ruokaakin tämä on. Laatikko uuniin hautumaan ja ulos kauniiseen kevätsäähän....jos ei muuta tekemään, niin kuuntelee vaikka lintujen laulua 

Liha-perunalaatikko

400 g naudan paistisuikaleita

rasvaa ruskistamiseen

n. 1.2 litraa vettä ( lihan haudutuksessa nestettä haihtuu... tämän verran minä käytin kaikenkaikkiaan)

1 lihaliemikuutio

1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

1/4 tl mustapippurirouhetta

10 kpl isoja perunoita

2 isoa sipulia

3-4 porkkanaa

½ dl vaaleaa kastikesuurusta (esim Maizena)

Ruskista lihat paistinpannulla. Hauduta lihoja maustetussa liemessä vähintään ½ tuntia kattilassa liedellä. Kuori perunat, porkkanat ja sipulit. Viipaloi perunat ja porkkanat ja ruskista paistinpannulla sipulilohkot kevyesti.  Laita puolet perunoista ja porkkanoista uunivuokaan, päälle lihat liemestä ja sipulit. ja laita myös loput perunat ja porkkanat vuokaan. Lisää liemeen suuruste ja kiehauta ja kaada se uunivuokaan. Lientä kuuluu olla niin että ihan kaikki perunat eivät peity. Kypsennä laatikkoa n. 200 asteessa väh. 1½ tuntia..kokeile perunoiden kypsyyttä. Tarvittaessa miedonna uunin lämpöä loppupuolella.....pinnalla ruskistuneet perunaviipaleet ovat kyllä hyviä.

Huom! Lientä ei välttämättä tarvitse suurustaa. Itse tykkään enemmän hieman suurustetusta kuin ihan lirukista mikä leviää pitkin lautasta...

Tällainen vuoallinen ohjeella tulee.... kyllähän tästä ainakin 6 ihan kunnon kokoista annosta tulee.