IMG_20210422_195708.jpg

Joitakin vuosia sitten, tuli pannupitsoja tehtyä todella usein. Nyt ovat olleet melkeimpä unholassa, joten rupesin verestämään taitoja pannupitsan tekemisessä.

Pohja-ohjeena on sama tuttu ohje (koska en ole parempaakaan löytänyt, olen tehnyt muillakin ohjeilla). Ihan vähän olen valmistusohjetta muuttanut.

Yhden ison pannupitsan (halkaisija noin 30 cm) saat alla olevalla ohjeella.

Täytteiden määriä en ole punninnut. Juustoa saa ja pitää laittaa reilusti. Näissäkin on pohjalla pitsajuustoraastetta, täytteiden päällä juustoraastetta ja vielä mozzarellaa lisäksi.

Pannupitsan pohja on pehmeä, huokoinen ja paksu. Jos olet ohuiden pitsojen fani, silloin tämä ei tällaisenaan ole sinun herkkusi.

Pannupitsa  (1 kpl halkaisija noin 30 cm)

Pohja:

2 dl vettä
3 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
3½ - 4dl vehnäjauhoja/pitsajauhoja (osaksi voi laittaa muitakin jauhoja esim graham- tai ruisjauhoja)

+ 3 rkl öljyä (tätä ei ole kaikissa ohjeissa, minä lisään aina)

Valmistaminen

Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Lisää joukkoon sokeri, suola, öljy ja kuivahiiva ihan sellaisenaan. Sekoita kunnolla. 

Lisää jauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Pitsajauhoissa on isoja eroja, joten laita ensin pienempi määrä jauhoja ja tarkista tilanne.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Valmistele sinä aikana täytteet.

Voitele 1 sopiva uunivuoka (esim. matalareunainen piirakkavuoka, halk. n.30cm tai alumiinifoliovuoka) reilulla määrällä öljyä (= 2-3 rkl).

Sipaise käsiin vuoasta öljyä ja kaada taikina vuokaan ja taputtele/painele taikina öljyisin käsin/sormenpäillä vuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä päälle pitsakastike (ei ihan reunoille asti) ja vähintään 1½ dl juustoraastetta.

Lisää haluamasi täytteet (ei reunoille) sekä lopuksi loput juustoraasteesta, vähintään 2 dl....enemmänkin voi laittaa.

Paista tavallisessa uunissa tasalämmöllä 250 asteessa uunin alatasolla  15 - 20 min.

Tarkista, että pitsa paistuu myös pohjalta. ((Tarpeen mukaan voi laittaa hetkiseksi päälle alalämpöä, tai laittaa vuoan vääräoppisesti omalla vastuulla ihan uunin pohjalle, ilman ritilää...tällöin on oltava skarppina, ettei pohja pala. Minä teen useinkin näin))

Ripottele vielä pitsamaustetta pitsan päälle ja eikun syömään.

IMG_20210422_163351.jpg

MInä tein siis 3x ohjeen -> 3 kpl pannupitsoja.

IMG_20210422_164606.jpg

ässä pannupitsassa on tavallisen pitsajuustoraasteen ja tomaattikastikkeen (mutti tomaattimurskaa, tomaattipyrettä, suolaa, sokeria, pitsamaustetta ja laitoin tähän myös vähän valkosipulia -> ainekset vain sekaisin, ei kuumennusta. Yhteen pitsaan menee 1-1½ dl kastiketta riippuen voimakkuudesta ja sakeudesta) lisäksi paistettua broileria maustettuna, ananasta, aurajuustoa, säilykepersikkaa, punasipulia ja mozzarellajuustoa.

IMG_20210422_170652.jpg

Tässä yllä oleva raaka pitsa paistettuna.

Ja valmiin pitsan päälle laitoin vielä hieman pitsamaustetta paistamisen jälkeen.

Osa meistä laittoi syödessä pitsan päälle vielä valkosipulimajoneesia. Olipas hyvää.

IMG_20210422_170159.jpg

Toisessa pannupitsassa on kastikkeen ja juustoraasteen lisäksi paistettua pekonia isoina paloina, tonnikalaa, säilykeananasta, punasipulia, pikkutomaatteja ja mozzarellaa.

IMG_20210422_172755.jpg

Paiston jälkeen pitsamaustetta päälle

IMG_20210422_172647.jpg.

Kolmannessa pannupitsassa on kastikeen ja juustoraasteen lisäksi kinkkua,(broilerin jämät), punaista suippopaprikaa, säilykenanasta ja -persikkaa, vähän aurajuustoa ja mozzarellaa. Juustoraastetta tähän tuli opikein reilusti, kun en ihan mitätäntä mäöäörää halunnut enää jääkaappiin laittaa. Tästä viimeisestä tuli sellainen jämäpitsa kinkulla.

IMG_20210422_194409.jpg

Kinkkupitsa paistettuna. Pitsamausettta päälle paiston jälkeen.

Lisäksi tein valkosipuliöljyä, jos syöntivaiheessa kaivataan valkosipulista makua. Pitsamaustetta saa jokainen syöjä tupsutella pinnalle lisää. Kaikkiin näihin passaa valkosipulimajoneesi oikein hyvin päälle, jos vaan tykkäät majoneesista pitsan päällä.

IMG_20210422_194824.jpg

IMG_20210422_175115.jpg

Yhteispotretti kaikista kolmesta pannupitsasta.

Ihan ei kaikkien kolmen pitsan pohjasta tullut yhtä paksuja, kun en punninnut taikinapaloja, vaan jaoin vaan taikinan silmämääräisesti kolmeen osaan. Joten tarkan homman tekijät, malttakaa punnita taikinapalaset.

Meille pannupitsat maistuivat oikein hyvin, niin omalle porukalle kuin vieraillekkin.

Pellillisen kokoisen pannupitsan ohjeen löydät täältä.