Meillä tehdään kesäaikaan aika usein kaikenmoisia nyyttejä ruoaksi. Tällä kertaa tällaisia...

CIMG2628-normal.jpg

Me teemme yleensä jokaiselle syöjälle oman nyytin, niin nytkin. Mulle kelpaisi vaikka yläkuvassa oleva kasvisversiokin....tuohon päälle vaan jotain tuorejuustoa tai creme raichea mehevyyttä antamaan.

Peruna-kasvisnyytit grillissä

alumiinifoliota ihan reilut  palat (parempi jos olis sitä paksumpaa...tai ohuempaa pari palaa)

leivinpaperia (kannattaa laittaa yhtä iso pala mitä foliokin...tai ainaskin sen verran iso, että myös päälle nyytistä tulee leivinpaperia, niin eivät ainekset tartu folioon kiinni)

keitettyjä lohkottuja perunoita

sipulia

kesäkurpitsaa

paprikaa

suolaa

tilliä

mustapippuria myllystä (saa laittaa reilusti...perunat yms imevät paljon makuja)

valkosipuli creme fraichea (tai maustettua tuorejuustoa esim ruohosipuli, yrtti...)

kylmäsavulohta (laitettiin 2-3 isoa viipaletta /nyytti) tms makua  antavaa esim mausteista makkaraa, katkarapuja, mitä tahansa kalaa, kinkkuleikkelettä yms.

Kokoa mieleinen nyytti ja mausta ihan reilulla kädellä. Laita mehevyyttä antavaa ainesta muiden ainesten kanssa kerroksittain tai vaan päälle. Kaikki kalanyyttien tekijät laittoivat creme fraichen kalan alle matkien minua...Kääri hyvin nyytiksi ja grillaa kypsäksi. Meillä tykätään oikein ruskeaksi grillatusta, joten aikaa menee meidän grillillä 30-40min jos pienehkö grillimme on täynnä. Taitaavat nyytitkin olla aika isoja. Ja käännellä pittää tietenkin nyyttejä välillä. Viimeistään siinä vaiheessa kun nenään tulee tumman perunan tuoksuja, kannattaa nyytit ottaa pois grillistä. Vaikka kuinka paljon ollaan tämmösiä tehty, on se aina tietynlainen yllätys mimmosesti ainekset ovat kypsyneet....

Isommalle porukalle tai jos haluaa päästä vähemmällä, kannattaa nyytit kypsentää uunissa 225 asteessa. Hyvää tulee niinkin, vaan ei kuitenkaan ihan grillatun veroista.

CIMG2634-001-normal.jpg

Nyyttien teko tuli niin yllättäen, ettei huushollissa ollut muuta kalaa kun kylmäsavulohta, joten sitä sitten laitettiin... itse tykkään tällaisessa nyytissä kyllä enemmän ihan kypsentämättömästä lohesta.... kalan alla on siis enemmän creme fraichea... ja päälle jokainen laittoi oman maun mukaisen määrän chiliä. Voih, voih....sitä meillä pitäs laittaa nykysin joka ruokaan....

 

CIMG2630-001-normal.jpg

Yks syöjistä ei halunnut kylmäsavulohta nyyttiinsä, joten hän valitsi lihaleikkeleen ja nakkien väliltä nakit...jokainen itse pippuroi, laittoi chilin ja suolasi oman nyyttinsä, jotta sai itsellensä passelit maut... tähän nyyttiin laitettiin vielä pieniä voipalojakin päälle...syöjä kun ei halunnut tuorejuustoa tai creme raichea.

 

CIMG2640-001-normal.jpg

Muut valmiista nyyteistä otetut kuvat olivatkin sitten vieläkin huonompia....tässä kuva osittain syödystä kalanyytistä...erittäin hyvää oli, vaikkei ruokien kauneuskilpailuja tämäkään voittas.

Tuo valkosipulimaustettu creme fraiche oli kertakaikkisen hyvää nyytissä. Ens kerralla kokeilen paahdettusipuli versiota. Kylmäsavulohi meinaa hävitä kokonaan nyyttiin, vaan onhan sen maku ruoassa kuitenkin.