Helppoa ja nopeaa ruokaa, kun vaan laittaa lihat marinoitumaan muutamaa tuntia aikaisemmin...

Porsaankyljyksiin tein seuraavanlaisen marinadin: loraus öljyä, reilusti sitruunamehua, tomaattipyrettä pari pruuttausta tuubista, suolaa, soijakastiketta, pari töräystä juoksevaa hunajaa, paprikajauhetta ja mustapippuria rouheena. Sivelin lihat sekoitetulla marinadilla ja annoin lihojen maustua jääkaapissa reilun tunnin ja huoneenlämmössä toisen tunnin....ja sitten vaan mies töihin eli grillaamaan lihat. Hyvin onnistuivat, oikein meheviksi tulivat ja makuakin niissä piisasi yllättävän hyvin.

Salaatissa on makeaa friseesalaattia ( oma lenppari tällä hetkellä tavissalaateista), kurkkua, paprikaa, ananasta, tomaattia ja salaattijuustoa + maustettua öljyä kastikkeeksi.

 

Joku voi olla sitä mieltä etteivät tämän näköiset voi olla hyviä..... vaan meistä nämä ovat ihania. Kyljysten ja saatin syönnin ajan olivat banaanit grillissä miedolla lämmöllä....

... lisukkeena ihan vaan laktoositonta kinuski-suklaa kermajäätelöä. Nam!

 

Vaikka grillaillut ruoatkin olivat hyviä, oli päivän kohokohta tällainen musta nappisilmä. Osku oli meillä vaan hoidossa sunnuntain, ei ole siis omamme. Oli ihan jänskä huomata miten samanmoisia tapoja/hurmaustapituksia/jekkuja Oskullakin on mitä aikoinaan muistan Doralla olleen. Grillattua kyljystä Oskukin sai muutaman palan ja taisi jäätelöäkin mennä muutama lusikallinen, vaan ei kerrota asiaa Oskun emännälle . Tuuhan Osku toistekkin meille hoitoon.