IMG_20211229_125724.jpg

Nopeatekoinen lihakastike valmistetuna naudan minuuttisuikaleista. vaikkei liohoja varsinaisesti pakkauksen ohjeen mukaan tarvitseisi haudutela, annan lihan kyllä hautua vähän aikaa, koska tykätään pehmoisesta/mureasta lihasta. Jos tykkää hillosipuleista, niin nekin passaisivat tähän oikein hyvin. Lisäpotkua makuun saa esim chilillä.

Ohjeella tehden tulee lihaisaa vähäkastikkeista kastiketta, missä on sattumia reilusti. Joten runsaammasta kastikemäärästä tykkäävät vopivat laittaa vettä ja jauhoja enemmän. Meille tämä oli just tällaisenaan riisin kanssa syötynä passeli.

Naudanlihakastike (minuuttisuikaleista)

(meillä tästä tulee 3 ihan hyvän kokoista annosta riisin kanssa syötäväksi)

300 g naudan minuuttisuikaleita (on suolaa mukana)

rasvaa lihojen ruskistamiseen

2 pientä keltasipulia hienonnettuna karkeaksi

1 pullea valkosipulinkynsi raastettuna/hienonnettuna

½ dl vehnäjauhoja

4-5 dl lihalientä (eli vettä + lihaliemifondi/kuutio)

pieni loraus soijakastiketta

reilusti mustapippuria myllystä

noin 1 dl maustekurkkukuutioita

2-3 pientä punaista minipaprikaa pieninä kuutioina

noin 1 dl (ruoka)kermaa

suolaa?

Lisäksi tarvitaan vielä tarjoiluun niin halutessaan pieniä maustekurkku- ja paprikakuutioita

Valmistaminen

Ruskista lihat oikein kuumalla pannulla/padassa hyvän ruskeiksi. Lisää hienonnetut sipulit sekaan freesaantumaan ruskistamisen lopussa. Lisää jauhot lihojen sekaan ja anna niidenkin ruskistua kevyesti. Lisää sekaan vesi/lihaliemi ja mausteet. Sekoita, kunnes seos rupeaa kiehumaan. Hauduta ½ tuntia välillä sekoitellen pohjaa myöten. Varo, ettei tartu/pala pohjaan, kun jauhot on jo seassa. Lisää tarpeen mukaan vettä. Lisää kastikkeeseen kerma, maustekurkku- ja paprikakuutiot ja anna hautua 5 min. Tarkista kastikkeen sakeus ja maku.

IMG_20211229_125707.jpg

Me söimme lihakastikkeen/lihahöystön keitetyn riisin kanssa. Laiton vielä lisäksi annosten pinnalle kurkkua ja paprikaa.