IMG_20210429_220620_021.jpg

Minä tein munkit jo tänään torstaina. Tein ihan tavallisia rinkilämunkkeja, kanelikierremunkkeja ja tankomunkkeja. Tankomunkeista tuli hieman turhan köllyköitä, vaan eiköhän nekin syötyä tule. Tankomunkit ovat todella nopeita ja helppoja valmistaa. 

Tällä kertaa tein taikinan veteen, ei kananmunaa, kardemummaa reilusti -> kuvissa olevat munkit on tehty kaksinkertaisesta ohjeen taikinamäärästä.

Munkit

(tulee 30-35 kpl ihan isoja munkkeja)

6 dl lämmintä vettä

50 g tuorehiivaa

1½ tl suolaa (ja ripsaus lisää?)

2 dl sokeria

1 - 1½ rkl jauhettua kardemummaa (minä laitoin isomman määrän, koska tykkäämme kardemummaisesta)

100 g huoneenlämpöistä voita

vehnäjauhoja -> pehmoinen taikina

Munkkien keittämiseen: rypsi tai rapsiöljyä 1 litra ( ei mene kaikki)

Sokeroimiseen: erikoishienoa sokeria (esim Siro) (+ kanelia)

 

IMG_20210429_220620_058.jpg

Minä tein tankomunkit kohonneesta taikinasta (myös kaupan valmistaikinoista tulee ihan ok) kuvan mukaisesti. Vähän ohuemmaksi olisin levyn voinut kaulita.

Hyvä kohotus munkeille ja sitten paisto ja sokerointi. Näihinkin voisi  sokerin lisksi laittaa kanelia, jos kanelimunkeista tykkää.

IMG_20210429_220620_067.jpg

Kun tankomunkeista ei tee liian köllyköitä, on ne suht siistejä syötäviä. Ainakaan koko naama/suupielet eivät ole sokerissa.

IMG_20210429_161617.jpg

Kanelikierremunkkeja. kanelia on vain kierittelysokerin seassa.

IMG_20210429_161806.jpg

Ja osasta taikinaa tein ihan tavallisia munkkirinkilöitä.

Omarmunkit jäi tekemättä, vaan tehään niitä sitten vapun jälkeen, kun taas munkkihammasta kolottaa.