joitakin viikkoja sitten tein pitkästä aikaa kermakastikeessa olevaa possun sisäfilettä. Tässä on kermana kuohua ja pippurikermaa, ei suurusta ollenkaan, van kerma keitetty kasaan. Mieto valkosipulin, reilu pippurin ja rakuunan maku....meistä oli hyvä. Koska tätä tein vain yhdestä fileestä, valmistin ruoan kokonaan paistinpannulla. Isomman määrän laitan yleensä uuniin hautumaan.
Possua rakuuna- pippurikermakastikkeessa
1 kpl viljapossun sisäfilettä
rasvaa lihojen ruskistamiseen
2 dl kuohukermaa
1½ dl pippurikermaa
vettä (noin ½ dl)
töräys sinappia (reilu tl)
suolaa?
soijakastiketta noin 1 tl
1 pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
rakuunaa (käytin kuivattua, aluksi 1 tl kämmenellä murskattuna)
(mustapippuria?)
--------------------------
persiljaa (käytin kuivattua)
sitruunamehua noin 1 rkl
Puhdista lihasta paksummat kalvot pois. Viipaloi liha (noin 3 cm paksuisia) ja painele viipaleita kammenellä hieman ohuemmiksi. Ruskista lihat paistinpannulla molemmin puolin kunnolla ruskeiksi. Lisää pannulle nesteet ja mausteet. Anna ruoan kiehua ilman kantta kunnes lihat ovat halutun kypsiä ja kastike on sakeutunut/redusoitunut sopivan paksuksi. Kastikkeen maku voimistuu sen kiehuessa kasaan. Lihat voi halutessaan kääntää kerran kypsymisen aikana tai lihoja kannattaa valella kastikkeella kypsymisen aikana. Minulla lihat hautuivat lähes 15 min. Kypsymisaika riippuu lihaviipaleiden paksuudesta, miten pitkään paistaa niitä pannulla, miten kypsästä possunlihasta tykkää. Kovin helpolla lihasta ei kuivaa saa, koska on kastikkeessa. Mausta kypsä ruoka vielä sitruunamehulla ja persiljalla. Tarkista maku (minä lisäsin vielä hieman rakuunaa) ja kastikkeen sakeus. Jos kastike sattuisi kiehumaan liian sakeaksi kasaan, saa sen korjattua lorauksella vettä juoksevammaksi.
Tällä kertaa söimme possun perunamuusin kanssa.
Kommentit