IMG_20211128_125156.jpg

Jo muutamana vuotena olen tehnyt tämän mallisia torttuja eli torttutaikinasta pieniä täytettyjä pitkoja. Täytteitä vaihdellen. Tällä kertaa laitoin kaneliomenatäytettä.

Täältä löytyy postaus viime vuoden luumuisista versioista.

IMG_20211128_121620.jpg

Taikinana on näissäkin voinen Myllyn paras torttutaikina. Levyt sulatin peiettyinä huoneenlämmössä. Jokainen pala on leikattu kahtia ja kaulittu ohuemmaksi. Torttukoko on siis ihan normaali. Oman maun mukainen täyte. Viillot voisi tehdä myös leikaten hieman etuvioistoon, vaan mää oon tottunut tekemään näin. Tärkeintähän tuossa taikinasuikaleiden limittäin laittamisessa on se, että edellisen pää jää seuraavan alle, jotta ei aukea keskeltä. Vaan sekään ei oo niin vaarallista. Lopetuspään saa nätimmäksi, jos sinne pistää tikun törröttämään paiston ajaksi. Minä vaan nipistin päätyä kiinni.

En voitele kananmunaseoksella näitäkään torttuja, mutta voihan halutessaan niin tehdä.

Minä paistan tortut 200 asteisessa uunissa, keskitasossa kunnollla kypsiksi.

IMG_20211128_125215.jpg

Jäähtyneille tortuille siivilöin ohuen kerroksen tomusokeria. Tässä mallissa saa täytettä joka puraisulla.