Lappapuuro, vispipuuro, vatkattu puuro....kuka nyt mitäkin nimeä haluaa tästä käyttää. Nimestä viis, maistuu aina.
Vatkattu puolukkapuuro
1 litra vettä
3 dl puolukkasurvosta
1-1½ dl sokeria
2 dl mannasuurimoita (tummia)
ripsaus suolaa
(Koristeeksi kokonaisia puolukoita)
Mittaa teräskattilaan vesi, puolukkasurvos ( tai puolukat), suola ja sokeri ja anna seoksen kiehua n. 5 minuuttia. Vatkaa mannasuurimot kuiviltaan seokseen esim. pallovatkaimella vatkaten. Kypsennä puuroa n. 10 minuuttia välillä pohjaa myöten sekoitellen, ettei se pala pohjaan. Jäähdytä puuro kylmäksi ja vatkaa se sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi seokseksi. Tarkista vielä makua tässäkin vaiheessa. Ja jos puuro tuntuu turhan jankilta/paksulta, voi sitä vatkaamisvaiheessakin vielä löysyttää mehulla/vedellä.
Tällä kertaa en vatkannutkaan puuroa ihan höttöiseksi ilmaksi, vaan jätin tarkoituksella hieman jämäkämmäksi puuroksi. Hyvää oli rasvattoman maitojuoman kanssa.
Kommentit