1807009.jpg

Helppo valkosuklaavanukas

(5 annosta)

8 dl maitoa

1.25 dl maissitärkkelysjauhoja

2 tl vanilliinisokeria

(n. ½ dl tavallista sokeria, jos suklaata pienin määrä)

60 - 100 g valkosuklaata ( minä laitoin vain pienemmän määrän)

Kuumenna maito ja tärkkelysjauho koko ajan sekoittaen kiehuvaksi, hauduta pari minuuttia. Ota kattila pois levyltä ja sekoita valkosuklaa palasina heti kuumaan vanukaspohjaan.Sekoittele niin että suklaa sulaa ja maistele seoksen makeutta ja lisää tarvittaessa sokereita. Enemmänkin valkosuklaata voi laittaa...vaikka koko 130 g levyn...jos vaan linjat sallivat. Kaada vanukas jäähtymään annoskulhoihin ja anna sen jäähtyä oikein kylmäksi jääkaapissa. Tarjoa lisänä mitä tahansa marjoja. Minä käytin mansikoita ja mustikoita.