original_b6edc941-d9b3-4c60-b6c5-8793246

Tätä helppoa ja nopeatekoista broileriruokaa tein jo aikaa sitten, vaan en ole muistanut laittaa ohjetta tänne. Jokunen aika sitten tätä taas Instagramin puolella kyseltiin, niin muistin luvanneeni laittaa ohjeen näkösälle, vaikkei tässä mitään ihmeellistä olekkaan. Helppo ruoka tehdä vaikka isommallekkin porukalle.

Ystävä pyysi jelpppimään ruoanlaitossa, kun hänelle tuli vieraita, niin tein isommat määrät ja samalla syötiin tätä itsekkin.

original_069b5cb2-3f21-4f3c-87f5-e54c5fa

HUOM! ohjeella tulee kuvan mukainen iso vuoallinen hyvin simppeliä broileriruokaa. Tuossa on broilerin ohutleikkeitä 14 kpl.

Jos juustoisuutta haluaa ruokaan lisää, voi kermojen suhdetta muuttaa tai maustamattoman kerman vaihtaa vaikka kokonaan juustokermaksi tai/ja lisätä esim sinihomejuustoa kastikkeeseen, vaan se on sitten jo ihan eri makuista ruokaa. Tämän ruoan haluttiin olevan aina "neutraalin" makuista (silti maukasta), koska vierailla oli aika monenlaisia lisäkkeitä.

Broilerin ohutleikkeet kermaisessa juustokastikkeessa

2 isoa rasiaa broilerin ohutleikkeitä (kanan filee leike) yhteispaino lihoilla 1,6 kg Huom! näissä oli jo mieto suola

rasvaa lihojen ruskistamiseen

6 dl  (eli 3 pientä prk) maustamatontaruokakermaa

5 dl  (eli 2 prk) juustoruokakermaa

paprikajauhetta (aluksi 1½ tl)

curryä (aluksi 1 tl)

sitruunapippuria (aluksi 1 tl)

kanaliemikuutio 1 kpl

suolaa?

hienonnettua kuivattua persiljaa (aluksi 1 rkl)

hienonnettua kuivattua rakuunaa (aluksi 1 tl)

(vaaleaa maizenasuurustetta -> en laittanut tällä kertaa)

Valmistaminen

Ruskista lihoihin kunnon paistopinta molemmin puolin paistinpannulla käyttäen pannulla vähän rasvaa. Laita ruskistetut lihat limittäin uunivuokaan.

Valmista liemi sekoittamalla kermat ja mausteet yhteen TAI tee kuten minä yleensä teen tämän tapaiset ruoat, koska haluan tarkistaa maun eli mittaa kermat kattilaan/isolle paistinpannulle + mausteet sekaan ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista liemen maku. Halutessaan tätä voisi suurustaa ihan vähän esim vaalealla maizenasuurusteella. Minä en nyt suurustanut.

Kaada kuuma hyvän makuinen liemi lihojen päälle vuokaan. Katso että lientä menee lihojen väliinkin.

Kypsennä ruokaa noin 200 asteisessa uunissa 30-40 min. Jos teet lihan paksummista fileistä, on kypsymisaika pidempi.

IMG_20220531_150049.jpg

Valmis ruoka.

IMG_20220531_125549.jpg

Kasvislisäkkeeksi keitetyn riisin lisäksi tein uunikasviksia.

Uunikasvikset (kasvishöystä uunissa)
Pellillä on 1 kokonainen isohko kesäkurpitsa, 2 isoa keltasipulia, 1punainen ja 1keltainen iso paprika, kevätsipulia, soijakastiketta, öljyä, mustapippuria, hunajaa, suolaa, paprikajauhetta, chiliä, valkosipulia, vihreää parsaa puolikas nippu ja pinnalla muutama nokare voita antamassa lisämakua ja kiiltoa. 200-225 asteisessa uunissa olivat noin 15 min, kerran välillä vähän reunoista paperin avulla nostellen kääntelin ja tarkistin makua. Kypsyvät nopeasti.

IMG_20220531_133901.jpg

Kasvikset kypsinä. Vähän lisäsin suolaa maisteluvaiheessa. Voi että olivatkin hyviä. Tämän tapaisia on tullut tehtyä kesän aikana usein uunissa tai paistinpannulla tai grillissä.

IMG_20220707_130901.jpg

Tein postauksen broileriruokaa toistamiseen jokunen aika sitten ja syötiin sitä keitetyn kierremakaronina kanssa. Vähän on kastike eri väristä johtuen käytetyistä maustemääristä.

Jos tykkäät aurinkokuivatuista tomaateista, voisit tykätä tällä ohjeella tehdystä broileriruosta.

Myös tällä ohjeella tehty uunibroileri (ohut- tai paistileikkeistä) on meillä tykätty ruoka.