Piparpähkinät ovat ihanan makuisia, Jouluntuoksuisia, rapeita pikkuleipiä...... ja vielä helppoja tehdäkkin.

2098131.jpg

Tällä kertaa tein ihan alkuperäisen piparpähkinäohjeen mukaan eli jokaisessa pikkuleivässä on koristeena hasselpähkinän puolikas (tai kokonainen, jos ei viitti puolittaa).

HUOM! Tällä vadilla on kaksinkertaisella ohjeella tuleva määrä pikkuleipiä  eli n. 150 kpl.

Laitan tähän kuitenkin hieman pienemmän, ettei kukaan vahindossa tee näin isoa määrää...

Piparpähkinät

(70 -80 kpl)

250 g voita tai margariinia

200 g sokeria

1 kananmuna

1 rkl siirappia

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 tl soodaa

1½ tl leivinjauhetta

400 g vehnäjauhoja

koristeeksi: hasselpähkinän puolikas sydän/ pikkuleipä tms.

Valmistaminen:

- vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi

- lisää muna, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina hyvin tasaiseksi

- voit antaa taikinan tekeytyä hetken kylmässä tai leipoa pikkuleivät heti ( minä leivon aina heti) Hiero taikinasta pötkylä, jaa se sopiviin osiin ja pyörittele palat käsien välissä pyöreiksi palloiksi, koristeet päälle ja pikkuleivät paistumaan 175 - 200 C keskitaso n. 10 min. ( minun on laitettava pikkuleipien paistamisessakin kaksi leivinpaperia pellille päällekkäin, muutoin pohja paistuu liikaa.) - jäähdytä tasaisella alustalla

- paistetut piparpähkinät muistuttavat väriltään ja maultaankin ruskeita joulupipareita

- taikinaa on erittäin helppo työstää, ei tartu pöytään eikä käsiin.