CIMG2668.jpg

Tämä liharuoka valmistui nopeasti naudan minuuttisuikaleista. Minä en halunnut tästä kovinkaan tomaattista, mutta jos sellaisesta tykkää, niin laittaa paseerattua tomaattia enemmän ja vettä vähemmän. Vähäisen kastikeosuuden suurustaminen ei ole välttämätöntä, mutta minä tykkään suurustaa tämän tyyppiset ruoat. Toki vehnäjauhoillakin voi suurustaa, mutta perunajauhoilla saa kirkkaamman kastikkeen.

Suikalepata (naudan lihasta)

(3 isompaa - 4 pienempää annosta)

1 rasia (=300 g) naudan minuuttisuikaleita

rasvaa lihojen ruskistamiseen

1 iso keltasipuli (lohkoina)

3 valkosipulin kynttä (raastettuna)

soijakastiketta reilusti (suolaisuus tulee koko ruokaan tästä, aluksi voi laittaa 1 rkl)

1 iso porkkana suikaleina

noin 5 dl vettä

noin 1 dl paseerattua tomaattia (jos tykkäät reilusti tomaattisesta, niin laita tätä enemmän ja vettä vastaavasti vähemmän)

ripsaus sokeria

2-3 ananasrengasta

1 pieni punainen minipaprika

suurus: noin 1 rkl perunajauhoja + ananaslientä/vettä

Valmistaminen:

1. Ruskista lihat öljytilkassa oikein kuumalla pannulla hyvän ruskeiksi. Lisää loppupuolella sipuli freesaantumaan mukaan.

2. Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sokeria. soijakastiketta, valkosipuli ja ohuet porkkanasuikaleet.

3. Kypsennä noin 10 min, porkkanat ovat silloin napakan pehmeitä.

4. Lisää ananaspalat ja ohuet paprikasuikaleet ja anna kypsyä muutama minuutti.

5. Kaada ananasmehu-perunajauho suurus paistinpannulle ja sekoita hyvin ja kuumenna ruoka kiehuvaksi.

6. Tarkista ruoan maku, jos kaipaat suolaisuutta, lisää soijakastiketta tai suolaa. Minä en laittanut ollenkaan suolaa, vaan kaikki suolaisuus tuli soijakastikkeesta. Tarkista ruoan sakeus. Jos vähäinen kastike tuntuu liian sakealta, lisää loraus ananasmehua tai vettä.

CIMG2614.jpg

CIMG2671.jpg

Me söimme suikalepataa keitetyn riisin kanssa, mutta ihan yhtä hyvin tätä voi tarjota keitetyn pastan tai perunoiden kanssa.