Tällaista ruokaa söimme vieraiden kanssa lauantaina savukalasalaatin jälkeen.....
Naudan ulkofilepihvi kermaisessa pippurikastikkeessa, lohkoperunoiden ja aurinkokasvisten kera.....
Naudan ulkofilepihvit kermaisessa pippurikastikkeessa
Tässä on lähes 2 kg naudan ulkofilettä puhdistettuna ja leikattuna pihveiksi... osa isommiksi ja vasemmalla olevassa pinkassa on 5 hieman pienempää pihviä. Nyrkillä vähän taputtelin lihoja, öljysin pinnan ja suolasin (...se ainainen kinastelu suolataanko ja maustetaanko pihvi missä vaiheessa... tehköön jokainen niin kuin haluaa, kummallakin tavalla on kannattajansa ja hyvät puolensa...)
Tässä lihat jo pannulla nopean ruskistamisen jälkeen ..... ja rouhitun pippuriseoksen laitoin vasta tässä vaiheessa pihveihin, ettei se palanut pannussa... pippurinkin jotkut asiantuntijat laittavat ennen paistamista...
Kastikkeeksi kiehautin paistinpannulla 8 dl ruokakermaa + 1 dl vettä ja maustoin sen suolalla, sinapilla, lihaliemikuutiolla ja pikkasen vielä rouhittua pippuriseosta ja sitten kaadoin kastikkeen pihveille ja laitoin ruoan uuniin kypsymään 200 asteeseen...samalla kermakastike kiehui ja sakeni ihanaksi pippurikastikkeeksi....kannattaa huomioida että kastikkeen maku tiivistyy kun nestettä haihtuu uunissa kiehumisen aikana... minä pidin pihviastiaa aika kauan uunissa ...välillä miedommallakin lämmöllä... kun samalla vahtasin kelloa ja yritin saaha ruoan valmiiksi just vieraiden tuloksi.... ja meillä lihan pitää olla kypsää/harmaata myös sisältä...ei kuitenkaan kuivaa... mielestäni liha kupsyi sellaiseksi kun halusinkin.... ja syödessä tuntui että kyllä se oli hintansa väärttiä....tuo lihamäärä nimittäin maksoi 50 euroa!
Ruokajuomana nautimme punaviiniä.
Kommentit