Ei mitään kesäruokaa, vaan kanssasyöjän toiveesta tein taasen jauhemaksapihvejä. Toiveena tais olla kokomaksapihvejä, vaan minä en niin kauheasti niistä välitä, siksi muuttuivat luvan perästä jälleen jauhemaksapihveiksi.
Tämän ohjeen olen ottanut Kodin kuvalehdestä.
Joitakin pieniä muutoksia tein ohjeeseen...alla ohje sellaisenaan mitä mitä tein...
Jauhemaksapihvit
(14 kpl ohukaispannulla paistettuja paksuja pihvejä)
400 g perunaa (4 kpl oikein isoja)
2 kpl pientä sipulia + vihreät varret
400 g naudan maksaa jauhettuna
1 kpl kananmunia
vähän yli 1 tl suolaa
1½ tl kuivattua meiramia
pihvien paistamiseen voita tai margariinia
pihvien pinnalle paistettavaksi 2 sipulia
Puhdista maksa....ota kalvo sormin pois ja leikkaa sisältä suonenseinämät pois ja jauha maksa..... TAI osta maksa valmiiksi jauhettuna. Kuori perunat ja sipuli. Raasta raastimen karkealla terällä. Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin. Paista pieni pihvi pannulla tarkistaaksesi maku. Kuumenna voita ohukaispannulla. Nostele taikinasta ohukaispannun syvennykset täyteen= kukkura rkl. Paista pihvit miedolla lämmöllä molemmin puolin kypsiksi.
Kuori lisäkesipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Paista keskilämmöllä voissa pannulla pehmeiksi ja vaaleanruskeiksi. Nosta paistetut sipulirenkaat jauhemaksapihvien päälle.
Me söimme jauhemaksapihvien kanssa keitettyjä porkkanalantteja ja salaattia.
Kommentit