Tällä Kotiruoka-kirjasta otetulla suolasarvi ohjeella on tullut monet sarvet leivottua vuosien varrella.

Suolasarvet/ kinkku-juustosarvet

( 24 kpl)

7½ dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
2½ dl maitoa (haaleaa)
30-40 g hiivaa
1tl suolaa
1tl sokeria ( ei välttämätön)

Täytteeksi esim. hienonnettua kinkkua, juustoraastetta tms... ovat hyviä ilman täytettäkin.

Voiteluun munaa

Koristeeksi juustoraastetta, seesaminsiemeniä tai vaikkapa unikonsiemeniä

Nypi jauhot ja rasva murumaiseksi.seokseksi. Lisää haaleaan maitoon hiiva ja mausteet ja lisää seos jauhorasvaseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa turhaan, ettei siihen tule sitkoa. Jaa taikina pienempiin osiin ja kaulitse ne ympyröiksi. Leikkaa ympyrät 6 tai 8 osaan sektoreittain. Laita haluamasi täyte kolmion leveämpään puoleen, rullaa sarvi ja muotoile kaarevaksi. Anna sarvien kohota pellillä, voitele kananmunalla, koristele ja paista sarvet 200 - 225 asteessa 10 -15min.