CIMG5395.jpg

Tällä ohjeella syntyy iso määrä ruokaa. Lihat mahtuivat mulla justa ja just 4 litran pyrex-vuokaan pohjalle yhteen kerrokseen (halusin kaiken lihan olevan kastikkeen peitossa kypsentämisen aikana)

Possua mustapekka kastikkeessa

noin 1,7 kg possun ulkofilettä

rasvaa lihojen ruskistamiseen

suolaa lihoille

Kastike yllä olevalla lihamäärälle

4 dl ruokakermaa

1 dl vettä

1 kokonainen mustapekka juusto

1 lihaliemikuutio

(suolaa)

vajaa tl paprikajauhetta

vähän ruskeaa Maizenasuurustetta

Viipaloi filee paksuiksi viipaleiksi...minä leikkasin tuosta määrästä 10 viipaletta. Enkä puhistanut filettä mitenkään....kaikki rasvat yms jätin lihaan. Ruskista lihat kuumalla pannulla kunnon ruskeiksi vähässä rasvassa ja laita uunivuokaan yhdeksi kerrokseksi. Ripsauta suolaa lihoille. Valmista kastike. Laita kaikki (paitsi maizena) kastikkeeseen tulevat ainekset paistinpannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta kastiketta pikkasen tummalla Maizenalla. Tarkista maku....huomioi että maku tiivistyy, kun ruoka valmistuu uunissa. Kaada kastike lihojen päälle. Kypsennä ruokaa 175-200 asteisessa uunissa tunnin verran....vähennä lämpötilaa tarpeen mukaan. Tarkkaile kypsymistä, sillä jos leikkaat lihat ohuemmiksi, kypsyvät ne tietenkin nopeammin. Minä halusin tällä kertaa lihojen olevan kypsinäkin ihan kunnon kokoisia = 1 kpl annosta kohden.....tosin miesväki teki siitä huolimatta santsikierroksen...hyvä vaan että ruoka maistuu.

CIMG5394.jpg

Todettakoon että siskoni ( se nirsompi ruokanen) söi lusikalla tuota kastikeen loppua....oli kuulemma niin hyvää. Muistelin tehneeni heille aikaisemminkin tätä ruokaa, vaan kuulemma muisti teki mulle taasen kerran kepposet. Marinoitu punasipuli passasi tällekin ruoalle oikein hyvin kylmäksi lisukkeeksi. Salaatinkastikkeena taivaallista kastiketta.