Hieman nahistuneita omenoita kulhossa? Tässä yksi kohde niiden käyttöön...

Pellillinen omenapannukakkua  50 cm leveän uunin pellille syntyy seuraavista aineksista: 7 dl maitoa + 3½ dl vehnäjauhoja + 1 tl suolaa + ½ dl sokeria + 1 tl leivinjauhetta ( ei ole välttämätön) + 2 tl vanilliinisokeria + 3 munaa + 1 dl rasvasulaa -> kaikki ainekset sekaisin ja taikina kaadetaan leivinpaperin päälle uunipannulle. Päälle levitetään omenalohkoja/kuutioita (4- 5 isoa kaupan omena) tai omput voi laittaa raasteenakin taikinan päälle. Pinnalle vielä vielä kanelia+sokeria ja pannari paistumaan n. 200 asteeseen n. 30 min.

Naatitaan haaleana sellaisenaan tai hillon/marjojen kera. Itse tykkään tästä myös ihan kylmänä ilman mitään lisäkkeitä