IMG_20220410_132620.jpg

Hunajapaprikat ovat niin simppeleitä, vaan meillä näihin ollaan tykästytty vallan kokonaan. Taas pääsiäisen aikaan ihan taatusti jollekin aterialle teen lämpimäksi lisäkkeeksi ja jos näitä sattuisi jäämään, niin maistuvat oikein hyvin kylminä sellaisenaan leivän päällä, salaateissa tai aterian lisäkkeenä.

Mitään tarkkaa ohjetta näihin ei tietenkään ole, kun näppi/mututuntumalla tehdään. Uskokaan tai älkää, kuvassa olevat ovat kanssasyöjän tekemiä (siis kanssasyöjähän ei meillä yleensä kokkaa, vaan nyt tarjoitui tekemään kanssani tultuamme pitkältä päivälenkiltä). Minä tein aterian muita osia/muita keittiöhommeleita vieressä ja sanoin mitä tehään (ja pidin tietenkin toisella silmässä "vahtia" ja toppuuttelin mausteiden laitossa)

Hunajapaprikat: paprikaa (meillä eri värisiä pieniä suippopaprikoita, niitä minikokoisia), öljyä/voita, hunajaa reilusti, suolaa, mustapippuria myllystä rouheena. Ja reilusti tuoretta persiljaa kypsentämisen jälkeen (basilikaa laitan kans usein) Jo noillakin aineksilla tulee hyviä, vaan jos lisämakua kaipaa, vois sekaan laittaa esim. valkosipulia, sitruunamehua, chiliä.

Paistinpannulle rasvaa, sinne paprikat isoina palasina ja mausteet heti perään. Muutama minuutti kypsytystä välillä aineksia sekoitellen ja lisäke on valmis. Ei saa kypsentää ihan lötköiksi. Maistella tietysti pitää. Yleensä mulla käy niin, että vielä saan lisäillä mausteita, kanssasyöjä ronskimpi laittaja, niin ei ainoastaan suolaripsaus lisättiin.

Hunajapaprikoita on helppo muunnella erilaisiksi: Esim hunajapaprikat + fetaa murustettuna päälle on myös ihana lisäke vaikkapa nyt pääsiäisaterialle. Ens kerralla pitää tehdä isompi satsi, että hunajapaprikoita riittäisi salaattiinkin. Me syötiin kanssasyöjän kanssa kaksin kaikki kulhossa olevat paprikat yhdellä aterialla.

IMG_20220410_134203.jpg

Juustokermaperunoissa on: keitettyjä lohkottuja perunoita, suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, juustokermaa ja maustamatonta ruokakermaa ja seassa ja päällä juustoraastetta. Nestettä sen verran, että lähes kaikki ainekset peittyvät. Uunissa noin  225 asteessa, kunnes kerma kuohahdellut muutaman kerran ja pinta nätisti ruskistunut. Minä tykkään laittaa tälllaiset perunat laakeaan astiaan, niin paistopintaa tulee reilummin. Meillä tämä oli uunissa noin 20 min ja lopussa käytin grillivastusta pari min päällä.

IMG_20220410_134731.jpg

Pihvien päälle paistoin ensin 1 ison suikaloidun keltasipulin lisäkkeeksi. Sipulissa on makua antamassa vain soijakastiketta.

Possupihvit olivat 120 g maatiaispossun lehtipihvejä, mitkä paistoin sellaisenaan (alussa kahdella pannulla) ja maustoin kääntämisen jälkeen vaan suolalla ja mustapippurilla.

original_d3388b7c-740c-4f9f-bbcf-7401e68

Aterian alussa syötiin persikkainen salaatti ja sitten tämä ateria hyvän juoman kera. Maistui.