Tähän malliin olen perussarvien lisäksi nyt tykästynyt.
Taikinana näissä juustotäytteissä pötkylöissä on tämä sarvitaikina, mutta mallia voi käyttää vaikka hiivalla kohotettaviin suolaisiin leivonnaisiin ( esim tämä ohje tai tämä ohje )
tai vaikkapa pullataikinasta tehtyihin makeisiin versioihin.
Reunat kun kääntää kunnolla keskelle, niin löysempikin täyte pysyy paikoillaan. Vähän isompi kolmio voisi olla, mitä mulla tässä kuvassa, niin saisi vielä paremmin käärittyä pötkylän. Täytteet oman valinnan mukaan.
Minä voitelin pötkylät kananmunaseoksella ja ripottelin seesaminsiemeniä pinnalle. Paisto 200-225 asteisessa uunissa keskitasossa noin 15 - 20 min, leiovnnaisten koosta, käytetystä taikinasta (hiivataikina, missä rasvaa vähän kypsyy nopeammin). Käyttämässäni taikinassa on reilusti juustoa, joten kannattaa olla skarppina, ettei turhan tummaksikaan paista.
Pikkasen meinas täytteet tursuta näkösälle, vaan eipä tuo näiden syöntiä haitannut.
Kommentit