CIMG7156.jpg

Chorizoa on saatu eräältä ystävltä monenlaista ja useita pakkauksia ja osa niistä on odottanut pääsyä johonkin ruokaan jo aika pitkään. Keitto-ohjeita katselin, mutta sitten kuitenkin päätin tehdä kanssasyöjälle siitä laatikkoa, koska jääkaapissa oli valmista perunamuusia. Itse en erityisesti chorizosta tykkää, joten kanssasyöjä sai syödä tämän ruoan ihan yksin. Toki sitä valmistusvaiheessa ennen uuniin laittamista maistelin.

Chorizo-perunasoselaatikkoon laitoin; noin 170 g chorizomakkaraa pieninä kuutioina + 1 pieni keltasipuli + 2 punaista  minipaprikan (olivat kauhean pieniä) + 1 pullea valkosipulin kynsi -> paistoin paistinpannulla. Laitoin vähän perunasosetta vuoan pohjalle, sitten chorizoseoksen ja lopun perunasoseen. Perunasose oli ihan perunoista tehtyä löysää sosetta. Sekaan soseeseen laitoin yhden kananmunan ja pikkasen paprikajauhetta lisämausteeksi. Pinnalle laitoin korppujauhoja ja muutaman pienen voinokareen. Laatikko oli 200 asteisessa uunissa lähes puoli tuntia.

CIMG7159.jpg

Tällaista chorizoa oli tällä kertaa. Epäilen, että olisi Lidlistä ostettua.

CIMG7396.jpg

Toisen päivän nopea- ja helppotekoinen broileri-riisihässäkkä syntyi jämäriisistä, mitä keitin erästä leipomusta varten, mutta en sitten jaksanutkaan leipoa. Broilerin koipi-reisipaloja paistoin pitsaa varten ja niitä jäi sitten vielä tähän ruokaankin. Tätä söin minäkin.

Broileri-riisihässäkkä pitää sisällään: keitettyä puuroutumatonta riisiä, keltasipulia, cyrrya, paprikajauhetta, oranssia ja punaista minipaprikaa, uunissa paistettuja koipi-reisipaloja puhdistettuna, vettä kostukkeeksi, valkosipulia, makeaa chilikastiketta, sipulin vihreitä varsia hienonnettuna pakastimesta ja rasvaa ruoan pannulla tekemiseen. Hyvää oli, ihan ilman kermoja ja juustojakin.