Tämä oli erittäin hyvää, vaikkei niin hääppöisen näköistä olekaan..... ranskalaisen broileripadan nimellä muistelen  tällaisen ruokaohjeen nähneeni joskus kauan sitten ....muistelisin siihen tulleen vielä pekoniakin, mutta sitä en tällä kertaa halunnut käyttää....

Valkoviinissä haudutettua broileria

4 kpl broilerin rintafileitä, ohutleikkeitä tms ( minulla oli hunajamarinoituja)

öljyä ruskistamiseen

1 oikein iso tai 2 pienempää sipulia  lohkoina

2 kuorittua porkkanaa viipaleina

1 punainen paprika paloina

1 pieni prk herkkusieniä (kokonaisia tai viipaleita) valutettuna

3-4 dl valkoviiniä

1 dl vettä

½ kpl kanaliemikuutiota

persiljaa

suolaa

rakuunaa

Kuivaa liika marinadi lihoista ja puolita lihat. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja ruskista lihat molemmin puolin ja siirrä lihat uunivuokaan. Kuullota sipulilohkot pannulla ja lisää paprikat, herkkusienet, porkkanaviipaleet, nesteet ja mausteet pannulle ja kiehauta seos. Tarkista maku ja kaada seos uunivuokaan broileripalasten päälle. Kypsennä ruokaa 175-200 asteisessa uunissa reilu ½ tuntia. ( Minä annoin hautua vuoan uunissa lähemmäs tunnin lopussa uuninlämpöä alentaen.)

Tästä broileriruoasta tuli jänskän makuista....viini maustoi ainekset mukavasti. Valmiissa ruoassa ei kovin paljoa lientä ollut, muttei sitä tarvittukaan, koska söimme tätä perunasoseen kanssa