CIMG3011.jpg

Jo vuosi sitten oli tarkoitus kokeilla kotitekoisia wiener nougatteja, sillä wiener nougat on aina kuulunut lempparisuklaisiini, vaan niin jäi tekemättä. Lähiaikoina muutamissa blogeissa on muistuteltu tästä herusta, joten viimein minäkin sain tehtyä näitä.

 

CIMG2984.jpg

Minä otin ohjeen täältä....iso kiitos. Ja ainakin myös täällä on lähiaikoina tehty tätä herkullista pikkumakeaa.

Kotitekoinen wiener nougat

200 g maitosuklaata (laitoin Fazerin sinistä + muutaman jämäpalan tummaa suklaata)

6 kpl Dubbel nougat-patukkaa

n.80 g paahdettuja mantelilastuja 

Paahda ihan ekaksi mantelilastut ruskeiksi paistinpannulla pienissä erissä TAI 200-225 asteisessa uunissa pellillä leivinpaperin päällä, kuten minä yleensä teen. Varo, palavat helposti....vahtaa, ettei käy hullusti ja mene pilalle.

Laita suklaat kattilaan ja sulata ne. Minä sulatan suklaat yleensä ihan vaan kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Tietty voi myös sulattaa vesihauteessa tai kun asian taitaa, myös mikrossa....tekeepä sulatuksen missä tahansa, on varottava suklaan pääsemistä liian kuumaksi.

Vuoraa reunallinen vati/laakea astia kelmulla tai halkaistulla muovipussilla TAI rytistetyllä leivinpaperilla.

Kaada pohjalle suklaasulaa ja levitä päälle paahdettuja mantelilastuja. Toista kunnes ainekset on käytetty. Päällimmäiseksi suklaata. TAI sekoita mantelilastut suklaasulan sekaan. Laita suklaa sitten jääkaappiin jähmettymään.

Ota suklaa huoneenlämpöön ja anna sen olla jonkin aikaa, jotta leikkaaminen helpottuu. Ei pehmene liikaa vaikka olisi huoneenlämmössä pitkäänkin. Leikkaa suklaa halutun kokoisiksi paloiksi.

 

CIMG3000.jpg

CIMG3007.jpg

Ensi kerralla teen vähän paksumman levyn...

CIMG3014.jpg

Netissä on myös semmoisia ohjeita missä mantelilastut sekoitetaan suklaasulan sekaan ja laitetaan jähmettymään. Onkohan kellään lukijoista kokemusta leikkautuisiko semmoinen helpommin siisteiksi paloiksi. Laitoin mantelilastuja reilummin mitä kakkuviikari, vaan olisikohan saanut olla vieläkin enemmän?

CIMG3020.jpg

Minä laitoin kakkuvuokaani mantelilastuja kahteen kerrokseen ja suklaata kolmeen...ensi kerralla tasaisemmin. Oli nimittäin sen verran hyvää, jotta ehottomasti teen uudemmankin kerran.

CIMG3031.jpg

Näistä jakelin maistiaisia aika monille...