IMG_20210301_204248.jpg

Siskonmakkaroista tulee yleensä keitettyä erilaisia keittoruokia, vaan nyt tein niistä tomaattista kastiketta.

Tomaattinen siskonmakkarakastike

1 pkt siskonmakkaroita

(rasvaa makkaroiden paistamiseen)

1 oikein iso keltasipuli hienonnettuna

½ pientä purjoa hienonnettuna (laitoin osan valmiiseen kastikkeeseen pinnalle)

noin 1½ dl tomaattimurskaa (tai muuta tomaattista seosta, minä laitoin ½ mutti tomaattimurska purkillisesta)

2-3 dl vettä

vaaleaa maizenasuurustetta (tai 2-3 rkl vehnäjauhoja + 1 dl vettä)

suolaa (aluksi vajaa tl)

paprikajauhetta (aluksi noin ½ tl)

mustapippuria myllystä monta kierrosta

noin ½ rkl sinappia

valkosipulia oman maun mukaan

1 - 2 dl kermaa

( noin 100 g pekonia, ei ole välttämätön)

Valmistaminen

Puristele siskonmakkaroista pieniä palleroita paistinpannulle (pannulla vähän rasvaa  tai kuiva pannu) ja ruskista makkarapallerot oikein kunnolla ruskeiksi ja nosta ne sitten lautaselle odottamaan pääsyä kastikkeeseen. Minä ruskistin makkarat kahdessa erässä. Jos laitat pekonia, ruskista se myös ja laita sipulit kuullottumaan sekaan. Lisää sitten pannulle tomaattimurska, vesi ja loput mausteet ja anna kiehahtaa. Suurusta kastike. Lisää makkarapallerot ja kerma ja jätä kastike hautumaan noin 10 minuutiksi. Tarkista kastikkeen sakeus ja maku.

IMG_20210301_204223.jpg

Tässä näkyy koko ohjeella tuleva määrä. 

IMG_20210302_124200.jpg

Me söimme siskonmakkarakastiketta perunamuusin ja höyrytetyn parsakaalin kanssa.