original_81295b4b-6869-405e-af7f-9e92448

Erilaisia pikkupullia/pikkuvehnäsiä olen tehnyt muutaman kerran alkaneen vuoden aikana. Tässä muutaman kerran tekemisiä. taikinana on ihan tavallinen pullataikina.

Ekana oleva malli on itselleni uusi ja vielä kaipaa harjoittelua, vaan jollakin tavalla tykästyimme tähän malliin. Inastagramissa jotkut kertoivat tämän pullamallin näyttävän kilpikonnalta, minusta nämäkin voisivat olla jonkin sortin hyrriä.

original_57083400-019b-4a9d-b072-696f16c

Täytteeksi laitoin voita, kanelia ja sokeria, vaan kyllähän tällä mallilla voi tehdä vaikka millä täytteellä. Ylla oleva kuva yrittää opastaa tekemiseen. Ihan normaalisti kohotukset, voitelu ja koristelu. Minä laitoin näihin ihan tarkoituksella pinnalle hienoa sokeria, enkä raesokeria. Paistetaan 225 asteisessa uunissa halutun kypsiksi. Kypsyvät nopeasti, koska on matalia malliltaan.

original_6a12cf6c-82da-47f2-a24d-828e786

Harjottelua tämä malli vielä vaatii, vaan ehottomasti teen uudemmankin kerran. Mitään kauhean isoja määriä en tällä mallilla ruppeis tekemään, ainakin ekalla kerralla tuntuivat sen verran hitailta tehdä.

original_0edadd64-b381-4fcb-9629-34c232f

Tälläkään mallilla en yleensä pulla tee ja väkisin meinasinkin aina ruveta nuo täytetyt säikeet ensin laittamaan kierteelle. Eli tässä on kaulittu levy, täyte väliin ja taitto kaksinkerroin ja leikataan suikaleiksi.

original_10b73137-61fb-494d-bb33-fba356c

Suikale kietaistaan sormien ympäri ja lopetuskohta yläkautta keskelle. Mulla tuli näistä pullista aika isoja, vaan harjotellaan, harjotellaan...

original_f2cf662b-bd25-4e65-aa1a-850b0b8

original_8743e252-993c-4a1b-879b-a06eccd

Joskus tekee mieli ihan vaan pyöreitä pikkupullia. Näitä tein muutaman pellillisen ja osasta tein laskiaispullia ja osa syötiin ihan sellaisenaan.

IMG_20220225_113703.jpg

Jos kanelipullaa pitää saada tehtyä nopeasti, on se mulla hyvin usein edelleenkin lehtimallinen pulla.