Erilaisia pikkupullia/pikkuvehnäsiä olen tehnyt muutaman kerran alkaneen vuoden aikana. Tässä muutaman kerran tekemisiä. taikinana on ihan tavallinen pullataikina.
Ekana oleva malli on itselleni uusi ja vielä kaipaa harjoittelua, vaan jollakin tavalla tykästyimme tähän malliin. Inastagramissa jotkut kertoivat tämän pullamallin näyttävän kilpikonnalta, minusta nämäkin voisivat olla jonkin sortin hyrriä.
Täytteeksi laitoin voita, kanelia ja sokeria, vaan kyllähän tällä mallilla voi tehdä vaikka millä täytteellä. Ylla oleva kuva yrittää opastaa tekemiseen. Ihan normaalisti kohotukset, voitelu ja koristelu. Minä laitoin näihin ihan tarkoituksella pinnalle hienoa sokeria, enkä raesokeria. Paistetaan 225 asteisessa uunissa halutun kypsiksi. Kypsyvät nopeasti, koska on matalia malliltaan.
Harjottelua tämä malli vielä vaatii, vaan ehottomasti teen uudemmankin kerran. Mitään kauhean isoja määriä en tällä mallilla ruppeis tekemään, ainakin ekalla kerralla tuntuivat sen verran hitailta tehdä.
Tälläkään mallilla en yleensä pulla tee ja väkisin meinasinkin aina ruveta nuo täytetyt säikeet ensin laittamaan kierteelle. Eli tässä on kaulittu levy, täyte väliin ja taitto kaksinkerroin ja leikataan suikaleiksi.
Suikale kietaistaan sormien ympäri ja lopetuskohta yläkautta keskelle. Mulla tuli näistä pullista aika isoja, vaan harjotellaan, harjotellaan...
Joskus tekee mieli ihan vaan pyöreitä pikkupullia. Näitä tein muutaman pellillisen ja osasta tein laskiaispullia ja osa syötiin ihan sellaisenaan.
Jos kanelipullaa pitää saada tehtyä nopeasti, on se mulla hyvin usein edelleenkin lehtimallinen pulla.
Kommentit