CIMG5315.jpg

Ainakin Taru, Hanski ja Leena ovat tehneet suklaaruusuja lähiaikoina, joten päätin minäkin kokeilla samaista ohjetta. Noh, suunnitelmat sitten matkan varrella muuttuivat, sillä tein taikinasta vähemmän tummaa ja vastaavasti laitoin reilusti suklaata valmiiden pikkuleipien päälle.

Suklaaruusut
(60-70 kpl) 
 
250 g voita
125 g sokeria
250 g vehnäjauhoja
12,5 g kaakaojauhetta ( 1 rkl = 6-7 g ) HUOM. Minä laitoin tällä kertaa vähemmän, siksi pikkuleipäni ovat vaaleampia.
 
Lisäksi tarvitaan pikkuleipien koristeluun noin ½ levyä tummaa suklaata
 
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja kaakao. Lisää siivilän läpi vaahtoon sekoittaen käsin varovasti. Pursota heti tähtityllalla ruusun malliseksi joko suoraan ylhäältäpäin (kuten minä tein) tai kiepsauta pursotusjälki hieman kekomaiseksi. Paista pikkuleivät noin 180 asteessa reilu 10 minuuttia.... tarkkaile kypsymistä, uunit kun ovat niin erilaisia. Jäähdytä pikkuleivät ja pursota sitten sulatetulla suklaalla silmä keskelle tai pursota suklaa ohuena nauhana koko pikkuleivän päälle. Anna suklaan kuivahtaa kunnolla ja pakkaa sitten pikkuleivät. Varminta on laittaa leivinpaperi aina pikkuleipäkerroksen väliin, niin ei suklaa sotke. Pikkuleivät voidaan myös pakastaa.
 

CIMG5327.jpg

CIMG5322.jpg

CIMG5326.jpg

Minä tein tuplämäärän taikinaa (vähemmällä kaakaojauholla) ja siitä tuli noin 140 kpl pikkuleipiä.

Täältä löytyy aikaisemmin käyttämäni ohje suklaaruusuille.