CIMG2289.jpg

Suklaa-suolapähkinäyhdistelmä maistuu aina, niin myös fudgessa. Fudgeohjeena edelleen helppo muutaman aineksen ohje, mihin ei lämpömittareita tarvita.

HUOM! kuvan mukainen levy, mistä leikkaa lähes 50 pientä palaa tulee puolikkaalla ohjeella

Suklaafudget suolapähkinöillä
 
400 g kondensoitua maitoa
350 g tummaa suklaata
2 rkl voita
noin 150 g suolapähkinöitä
 
(tomusokeria pinnalle....en yleensä laita fudgeihin ollenkaan)
 
Laita kondensoitu maito, suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna pienellä lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut tasaisesti. Rouhi pähkinät pienemmiksi paloiksi ja sekoita suklaaseoksen joukkoon.... osan pähkinöistä voisi laittaa pinnalle koristukseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele loput pähkinät pinnalle ja paina niitä hieman kiinni levyyn. Anna jähmettyä jääkaapissa. Jähmettyy jo muutamassa tunnissa  Ota suklaalevy irti vuoasta ja leikkaa levy pieniksi suupaloiksi tai vaikkapa pitkulaisiksi isommiksi paloiksi, jos paljosta makeasta tykkäät. ( Siivilöi tomusokeria päälle.)

CIMG2315.jpg

Palsummaksikin fudgen voisi tehdä, vaan tällä kertaa tuli tämän paksuista, ei se niin nökön nuukaa ole....

CIMG2342.jpg

Osasta maitoa tein sitruunaisia valkosuklaa-lakritsifudgeja. Nämäkin fudget vein työtoverin läksiäiskahveille ja osan sai muutama ystävä maistiaisiksi.