Lihamurekkeita löytyy jauheliharuokakategoriasta jo aika monta.... laitanpa silti vielä taas yhden ainesuhteet muistiin tänne blogiini.

Tällainen vuoallinen lihamureketta syntyy seuraavilla suhteilla...

Lihamureke

1 dl korppujauhoja

3 dl vettä

2 munaa

2 pussillista Ranskalaista sipulikeittojauhetta ( 2 kpl a` 49 g pss)

1 tl paprikajauhetta

monta, monta kierrosta mustapipppuria myllystä (laitoin ainakin 8 kierrosta)

800 g naudan paistijauhelihaa

½ dl sinappia

suolaa?

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Kypsennä pieni pala seosta mikroaaltouunissa tarkistaaksesi maun. Taputtele murekeseos uunivuokaan tasaiseksi ja kypsennä sitä n. 200 asteisessa uunissa lähes tunnin verran. Loppupuolella voi lämpötilaa laskea, ettei pinta tummu liikaa. Leikkaa mureke halutulla tavalla annospaloiksi.

Me söimme murekkeen ihan vaan perunasoseen, puurtarhurin sekoituksen ja salaatin kanssa.

Minä ihastuin täysin tähän Apetitin puutarhurin sekoitukseen. Seoksessa on keltaista ja oranssia porkkanaa, maissia ja parsakaalia kauniina pieninä kukintoina.  Linkin takaa löytyy lisää tietoa ja ruokaohjeita  kyseisestä sekoituksesta.