Monia uusia ideoita tarttuu mukaan, kun katselee Instagramissa reelssejä. Jonkinlainen versio muna-paahtoleivästä jäi sieltä mieleen ja tällaista olenkin tehnyt itselleni aika usein aamupalaksi salitreenien jälkeen.
Ekalla kerralla tein ihan kokonaiseista paahtoleipäviipaleista (mitä jo tosin vähän pienensin), mutta ihan liian iso siitä itelleni tuli, joten nykyisin teen puolikkailla paahtoleipäviipaleilla (postauksen lopussa tästä kuvia)
Nämä tekee hyvinkin nopsaan, joten mulla on aamupalalautasella tulevaisuudessakin tällainen eri täytteillä. Jos haluaa ison annoksen, niin laittaa kokonaiset paahtoleipäviipaleet ja 2 kananmunaa, minä laitan vaan yhden kananmunan itelleni.
Minä teen munaleivät näin:
Riko 1-2 kananmunaa astiaan, lisää mieleisiä mausteita (jos täyte kovin suolainen, älä laita suolaa) ja sekoita munan rakenne rikki. Laita paistinpannulle rasvaa ja anna sen sulaa ja kaada munaseos pannulle, laita paahtoleipäviipaleet heti pannulle (ja halutessaan ne voi vielä nopsaan kääntää pannulla, niin että munaseosta imeytyy molemmille puolille leipään) Laita lämmitettävät mieleiset täytteet paahtoleiville. Minulla tässä ekassa versiossa ihan vaan pippurikinkkua ja toisella leivällä juustoviipale. Näitäkin voi laittaa määrällisesti ihan oman maun mukaan. Laita kansi päälle ja anna miedolla lämmöllä täytteen lämmetä/munaseoksen hyytyä ja kevyesti ruskistua pohjapuolelta. Lisää kylmät päälykset, minulla tässä vain tomaattiviipaleet, kun vihreät jäi kaupaan. Käännä sivut lastalla keskelle ja käännä leipäviipaleet vastakkain, niin että kaikki täytteet jäävät väliin.
Kyllä jaksoi tämän amaupalan jälkeen ruveta päivän touhuihin.
Ja tässä toisessa pienemmässä versiossa on pekoni-juustotäyte + tuoretta.
Tässä on täytteitä sen verran paljon, etten edes yrittänyt saada nättiä pakettia munareunoja kääntämällä, vaan lupsautin vaan leipäviipaleet vastakkain.
Pekonit paistoin ensin pannulla ja otin sivuun. Tässä on pannulla 1 rakennerikottu kananmuna (enkä laittanut edes suolaa, kun pekoni niin suolaista). Tämän olis ihan nätisti paketoinut, mutta laitoin sen verran paljon kylmiä täytteitä, ettei enää onnistunut.
Hyvää oli, vaan kyllä tuntui pekoni suolaiselta. Ens kerralla laitan vähemmän pekonia. Ite kaipaan tuoretta tällaisiin lämmitettävien täyteiden lisäksi. Ja leikkaan tomaatit paljon ohuemmiksi.
Jos tykkäät kananmunaruoista ja paahtoleivästä, niin kokeiles jotain mieleisillä täytteillä täytettyä versiota.
Kommentit