Tällaista nopeatekoista punertavaa broilerikastiketta syötiin viime viikolla. Yleensä en ole järin ihastunut broileri-tomaatti yhdistelmään kastikkeissa, mutta tämän näin jostain kumman syystä heti punertavana. Valkosipulia voi laittaa oman maun mukaan. Minä laitoin 3 oikein pulleaa kynttä ja kieltämättä maistui kyllä ruoassa jo ihan reippaasti, vaan ei meille kuitenkaan liikaa. Suurusta en laittanut, vaan annoin ruoan nesteen kiehua kasaan.
Valkosipulinen broilerikastike
300 g broilerin/kanan filesuikaleita (maustamaton)
noin 100 g pekonia suikaleina
1 iso keltasipuli hienonnettuna
3 dl ruokakermaa (mulla 15%)
1 dl vettä
2-3 oikein pulleaa valkosipulin kynttä raastettuna/hienonnettuna
noin 1 dl paseerattua tomaattia (tai tomaattipyrettä oman maun mukaan)
½ kanaliemikuutio
2 säilyke ananaskiekkoa paloiteltuna
mustapippuria myllystä oman maun mukaan (tai sitruunapippurikin käy hyvin)
ripsaus chiliä
sitruunamehua (noin 1 rkl )
suolaa?
Valmistaminen
Laita pekonisuikaleet kylmälle pannulle ja anna niiden ruskistua kevyesti välillä sekoitellen. Lisää sekaan filesuikaleet ja sipulikuutiot ja anna niidenkin ruskistua kevyesti.
Lisää pannulle ruokakerma, vesi, ananaspalat ja mausteet (älä lisää vielä sitruunamehua) ja kuumenna kiehuvaksi.
Kypsennä ruokaa 10-15 min välillä sekoitellen.
Lisää lopuksi sitruunamehu ja tarkista kastikkeen maku ja sakeus.
Tällä kertaa en suurustanut kastiketta millään (vaan keitin nesteen kasaan), mutta jos niin haluaa tehdä, voi sen tehdä vaikka vaalealla maizena-suurusteella tai maissitärkkelysjauho tai vehnäjauho + tikkanen vettä seoksella lopussa.
Meillä tuosta määrästä tulee just ja just 3 annosta. Lisukkeina jälleen keitettyä riisiä ja salaattia.
Salaatissa on vihreää salaattia, paprikaa, viinirypäleitä, kurkkua ja juustokuutioita.
Kommentit