CIMG1291.jpg

Meille ostetaan hyvin harvoin valmiiksi maustettua lihaa, mutta kun ennen pääsiäistä huomasin kaupassa viljaporsaan sisäfileesta tehdyn jaettavan jättipihvin (HK), oli minun ihan pakko ostaa sellainen koemaisteluun.

CIMG1272.jpg

Valmistajan ohje kypsentämiseen: Ota liha huoneenlämpöön n. 30 min. ennen valmistusta. Paista tai grillaa kohtalaisen kovalla lämmöllä n. 15 minuuttia muutaman kerran kääntäen. Anna vetäytyä n. 10 min. folion alla ennen tarjoilua.

Meillä ei olla vielä grillikautta avattu, joten etsin meidän isoimman paistinpannun liedelle, jotta sain jättipihvin kypsymään kokonaisena.

CIMG1287-001.jpg

CIMG1293-001.jpg

Vähän pidemmän aikaa kypsensin kokonaisuudessaan lihaa, mitä valmistajan ohje on. Liha voi näyttää jonkun mielestä liian tummalta kuvassa, mutta se oli meille oikein passeli. Läpikypsää, muttei kuivaa ja paistopintaa kunnolla.

CIMG1300.jpg

Lihan vetäydyttyä foliossa leikkasin sen valmiiksi viipaleiksi ja kierittelin vielä paistamisen aikana pannulle irronneessa hyvän makuisessa seoksessa. Vähän aprikoin, että, puskeeko joku mauste liikaa läpi, mutta ei tämä pöllömpi liha ollutkaan.

CIMG1296.jpg

Tällä kertaa lisäkeperunat olivat ihan pakastealtaasta lohkoperunoita. Nekin tulevat kyllä ihan hyvät airfryerillä.

CIMG1304.jpg

Me säimme jaettavan sisäfilepihvin maustevoin, lohkoperunoiden ja salaatin kera ja oli meillä ihan hyvää juomaakin.

Kunhan grillailukausi alkaa, saa tämä liha meillä toisenkin mahdollisuuden. Ja ainakin tästä voisi ottaa vinkkiä, kuinka käsitellä maustamaton sisäfile (aukaistaan pitkittäin levyksi ja nuijitaan ohuemmaksi), vaikka lihan haluaisikin maustaa itse.