Meillä jäi pääsiäiseksi tekemättä rahkapiirakka, joten leivoin sellaisen nyt viikonlopuksi.

1240774092_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitruunainen rahka-hedelmäpiirakka

Pohja:

150 g sulaa margariinia

1½ dl sokeria

1 muna

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 pieni prk ananaspaloja ilman lientä -> leikkaa palat pienemmiksi tai käytä valmista murskaa

5 säilykepersikan puoliskoa pieniksi kuutioiksi leikattuna

2 dl rahkaa

½ dl maitoa

3 munaa

n. ½ dl sokeria

n. 3/4 dl itse tehtyä lemon curdia ( tai sitruunanmehua+ kuorta tai käytä sitrunarahkaa)

1 rkl vaniljasokeria

Sekoita sula rasva ja sokerit, lisää muna ja kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan, myös reunoille. Jos reunojen nostaminen ei onnistu ihan heti, niin anna pohjan hetken jähmettyä ja taputtele sitten reunat piirakkapohjaan. Tämä pohja on todella helppo ja nopea tehdä kun ei tarvitse mitään vaahdottamisia, silti pohja on oikein murea. Sekoita täytteen kaikki ainekset sekaisin. Maistele makeutta ja sitruunan määrää. Kaada täyte vuokaan raakan pohjan päälle. Kypsennä piirakkaa n. 170 asteisessa uunissa 40-50 min.

Maisteltiin piirakkaa heti sen jäähdyttyä ja hyvää oli silloinkin..... mutta vielä parempaa oli seuraavana päivänä, kun oli saanut tekeytyä jääkaapissa yön yli.