CIMG9665-normal.jpg

Täyttäessäni jälleen 25-v, piti jotain makeaa saada kahveille. Jo pitkään on ollut kokeiltavien listalla ykkösenä rommirusinatäytteellä oleva kääris. Sitä aioin tehdä, vaan jotenkin tekemisen aikana kääntyi mieli Tarun blogissa moneen kertaan ihastelemaani kakkuun/kuorrutettuun käärötorttuun... ajatus lähti Tarun leivonnaisista, vaan toteutus tuli ihan erilainen ja eri aineista... samaa on kaakaokäärötorttupohja ja sitruunatuorejuustosta tehty appelsiininmakuinen täyte...

Pikkuinen kakku/leivoslevy

- puolikas suklaakäärötorttulevy

- alla olevalla ohjeella tehty appelsiinitäyte

- 1 iso banaani viipaleina

- suklaakermaa lähes 1 prk vaahdoksi vatkattuna + sokerilla makeutettuna

- 1 pieni prk säilykemandariineja valutettuna

Leikkaa käärötorttulevy puoliksi (ja käytä siis puolet johonkin muuhun...minä tein rommirusinatäytteisen kääriksen), levitä täyte koko puolikkaalle pohjalla. Leikkaa pohja kahtia. levitä banaaniviipaleet toiselle puoliskolle jakääntää  humpsauta toinen pohja päälle, niin että banaaniviipaleet jäävät appelsiinitäytteen väliin....eivätkä yhtään tummuneet siellä parin päivän aikana. Pursota pinta halutulla tavlla ja koristele mandariinilohkoilla.

Minä en laittanut kakun reunoja kermalla piiloon, sillä kumpainenkaan ei oikein välitä paljosta kermasta.... meitä ei haitannut olleskaan vaikka kakun reunat olivatkin paljaat.

CIMG9659-normal.jpg

Täytteekseen piskuinen leivoslevy/kakku sai tällaisen appelsiinille maistuvan täytteen.....

Raikas appelsiinitäyte (laktoositon)

(huom täyte piisaa siis vain puolikkaaseen käärötorttulevyyn)

1 dl laktoositonta vispikermaa
100 g sitruunatuorejuustoa (Viola laktoositon)
½ appelsiinin oranssi kuori raastettuna (pese appelsiini hyvin)
1/2 appelsiinin mehu
1½-2 rkl  vaniljakreemijauhetta
n. 2 rkl sokeria (tällä määrällä ei tule kovin makeaa...maistele täytettä ja lisää tarvittaessa)
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Pehmitä tuorejuusto toisessa kulhossa ja yhdistä siihen muut ainekset, kermavaahto viimeisenä. Maistele makeus mieleiseksesi. Minä laitoin tämän täytteen maistumaan aika voimakkaasti appelsiinille.....epäilin jo että tuliko jopa liikaakin.... vaan ei tullut. Valmis kakku oli kokonaisuutena oikein mieleinen meille kumpaisellekin.