CIMG0657.jpg

Kaikensorttiset broileri/kanakeitot lukeutuvat omiin herkkukeittoihin. Välillä teen keiton lihojen, nesteen, juuston ja mausteiden lisäksi pelkillä kasviksilla, välillä kasvis-riisiseoksella tai kasvis-makaroniseoksella, kuten tällä kertaa.

Broilerikeitto

n. 1 litra vettä ( tarvittaessa lisää kypsentämisen loppupuolella)
1 kanaliemikuutio
currya ( n. 1½ tl)
aromat-mausteseosta ( n. 2 tl)
paprikajauhetta (n. 2 tl)
mustapippurirouhetta ( n. ½ tl )
pitsamaustetta (n. 1 tl)
suolaa
valkosipulia (laitoin 2 pulskaa kynttä)
5 kpl broilerin ohutleikkeitä tai n. 400 g broilerin filesuikaleita (maustamaton)
2 pientä keltasipulia hienonnettuna
10 cm pätkä purjoa hienonnettuna
3 rkl öljyä ( sipulien ja lihojen paistamiseen)
400 g pakasteporkkanakuutioita ja pakastemaissia yhteensä
1½ dl raakaa makaronia (laitoin ihan tavallisia tummia sarvimakaroneja)
2-3 dl ruokakerma ( 15%)
5 viipaletta aamupala sulatejuustoa (laktoositon) tai muuta sulatejuustoa...voi olla maustettuakin noin 150 g
pieni punainen paprika suikaleina
n. 2 dl pakasteherneitä
tuoretta ruohosipulia
 
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kaikki mausteet liemeen
2. Lisää sipulikuutiot, jäiset porkkanakuutiot ja pasta kiehumaan maustettuun liemeen. Kypsennä lähes kypsiksi...varo etteivät ylikypsy..... aikaa menee noin 10 minuuttia siitä kun seos rupea kiehumaan.
3. Ruskista pienityt lihat paistinpannulla ( halutessaan filesuikaleitakin  voi vielä leikata pakkauksessa pienemmiksi vaikkapa saksilla) ja yhdistä ne heti kattilaan kiehumaan muiden ainesten sekaan.
4. Lisää pienet paprikasuikaleet, ruokakerma, juusto ja pakasteherneet ja maissit sekaan ja kiehauta keitto vielä.
5. Tarkista kypsyys, maku ja sakeus.

CIMG0655.jpg

Mulle maistuisi tällainen keitto vaikka joka viikko.