Jokin aika sitten tein ensimmäistä kertaa Peppi Pitkätossun voimavuokaa tällä ohjeeella. Tämän kertainen isoooooo vuoallinen on jonkinlainen muunnos alkuperäisestä....

1243174520_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Peppi Pitkätossun voimavuoka ( kokeilu/muunnos 2)

Huom. tällä ohjeella tulee todellakin iso vuoallinen ruokaa....

1.6 litraa vettä

500 g prk paseerattua tomaattia

500 g kierrepastaa

600 g naudan jauhelihaa

1½ pkt Koskenlaskijajuustoa (tavallista)

1 lihaliemikuutio

1½ tl suolaa ( jonkun mielestä voisi olla pikkasen enemmän, meille riitti tuo määrä)

1 rkl pitsamaustetta

muutama kierros mustapippuria myllystä

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan, lisää liemeen kaikki mausteet ja tomaatti. Ruskista jauheliha, mausta. Lisää jauheliha kiehuvaan veteen. Lisää sitten kierrepasta ja sulatejuusto ja keitä seosta noin 5 min ( minä keittelin tällä kertaa reilun 10 min, koska oli hoppu saaaha ruoka pian valmiiksi) Kaada seos isoon uunivuokaan ja paista +200 C 30 - 35 min. (kypsymisaikaa kannattaa tarkkailla, riippuu pastan keittämisajastakin). Anna tekeytyä peitettynä 5-10 min.

1244178083_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällä ohjeella pastavuoasta tulee aika tomaattisen punaista....

Meillä tykättiin tästä enemmän mitä ekalla kertaa tekemästäni....