Jokin aika sitten tein ensimmäistä kertaa Peppi Pitkätossun voimavuokaa tällä ohjeeella. Tämän kertainen isoooooo vuoallinen on jonkinlainen muunnos alkuperäisestä....
Peppi Pitkätossun voimavuoka ( kokeilu/muunnos 2)
Huom. tällä ohjeella tulee todellakin iso vuoallinen ruokaa....
1.6 litraa vettä
500 g prk paseerattua tomaattia
500 g kierrepastaa
600 g naudan jauhelihaa
1½ pkt Koskenlaskijajuustoa (tavallista)
1 lihaliemikuutio
1½ tl suolaa ( jonkun mielestä voisi olla pikkasen enemmän, meille riitti tuo määrä)
1 rkl pitsamaustetta
muutama kierros mustapippuria myllystä
Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan, lisää liemeen kaikki mausteet ja tomaatti. Ruskista jauheliha, mausta. Lisää jauheliha kiehuvaan veteen. Lisää sitten kierrepasta ja sulatejuusto ja keitä seosta noin 5 min ( minä keittelin tällä kertaa reilun 10 min, koska oli hoppu saaaha ruoka pian valmiiksi) Kaada seos isoon uunivuokaan ja paista +200 C 30 - 35 min. (kypsymisaikaa kannattaa tarkkailla, riippuu pastan keittämisajastakin). Anna tekeytyä peitettynä 5-10 min.
Tällä ohjeella pastavuoasta tulee aika tomaattisen punaista....
Meillä tykättiin tästä enemmän mitä ekalla kertaa tekemästäni....
Kommentit